Megaflat in Leidsche Rijn krijgt zorgwoningen en rooftopbar op 140 meter

© Gemeente Utrecht
LEIDSCHE RIJN - De nog te bouwen megaflat in Leidsche Rijn (MARK) krijgt zorgwoningen en een rooftopbar. Dat staat in een bouwkundig plan dat is vastgesteld door het college van B&W in Utrecht.
De uitwerking bestaat uit drie flats, waarvan er eentje 140 meter hoog moet worden. Dat is hoger dan de Domtoren van 112 meter. Dat punt gold jarenlang als magische grens voor hoogbouw, maar die wordt met deze flat doorbroken. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met dit plan, waarvan de eerste details in 2018 al bekend werden.
Wethouder Klaas Verschuure is enthousiast over de uitwerking die nu is gepresenteerd. Volgens de plannen wordt 50 procent van de woningen sociale huur of middenhuur. Daarnaast wordt iets meer dan 1 op de 10 appartementen een zorgwoning. Die appartementen worden aangepast aan behoeftes van ouderen, ook als die kampen met ziektes als bijvoorbeeld dementie.
De omgeving van de flat moet groen worden, afgewisseld met nog meer hoogbouw van maximaal 25 meter hoog. Volgens Verschuure sluit het plan daarmee goed aan op de ruimtelijke visie van de stad.
"Wij vinden het een mooi uitgewerkt plan, dat past bij de ontwikkeling rond OV-knooppunten zoals we die in de Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040 hebben beschreven", aldus de wethouder. "Het project is uniek in haar soort en zet Utrecht als moderne en gezonde woonstad verder op de kaart."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.