RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twee maanden cel voor vernielen ME-bus bij zomer-rellen in Kanaleneiland

UTRECHT - Het vernielen van een ME-busje tijdens rellen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland vorig jaar heeft een 20-jarige man drie maanden cel opgeleverd, waarvan twee voorwaardelijk.

Het was vorige zomer een paar avonden erg onrustig in Utrecht door rellen. Die begonnen in Kanaleneiland. Op daaropvolgende avonden werd er ook gereld in Hoograven, Zuilen en Ondiep. De rellen braken uit na oproepen op sociale media. Aanleiding waren de coronamaatregelen.

Tijdens de rellen op 14 augustus in Kanaleneiland gooide de man stenen naar een busje van de mobiele eenheid. Ook hielp hij bij het omver trekken van een paal met daarop een camera.

Volgens de rechtbank heeft de man een 'wezenlijke bijdrage' geleverd aan de onrust. Dat er geweld werd gebruikt tegen de politie middenin een pandemie werkte strafverzwarend. De man moet zich ook laten behandelen voor zijn agressieve gedrag. In zijn veroordeling werd ook een eerder incident uit 2019 meegenomen toen de man zo roekeloos reed met een pompwagen dat iemand uiteindelijk flink gewond raakte aan zijn voet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -