Kort nieuws: Duikers aangezien voor inbrekers

REGIO - De politie in Wijk bij Duurstede heeft twee jonge dames aangehouden voor inbraak. Volgens getuigen wilde het duo inbreken op een schip, maar dat bleek een misverstand.
De 19-jarige vrouw en haar 16-jarige vriendin gebruikten het schip in de haven als duikplank voor een zwempartij. Ze kregen wel een bon, omdat ze niet op het schiI
* In zwembad Merwestein in Nieuwegein heeft de politie een dief uit het water gevist. Zwemmers hadden gezien dat de 20-jarige man een portemonnee had gestolen uit één van de kluisjes. Zijn vriendin zou hem daarbij hebben geholpen, Zij werd ook aangehouden. Daar bleek dat de Utrechter nog zes andere boetes open had staan.
* Treinreizigers hebben vrijdagochtend in en rond Utrecht te maken gehad met vertragingen. Inmiddels zijn de
beperkingen als gevolg van een defecte trein tussen Utrecht Centraal en Breukelen zijn voorbij. Het treinverkeer is hervat.
* Bij een ongeluk in Ede is een fietser zwaargewond geraakt. De 51-jarige vrouw werd op een rotonde van de Slotlaan geschept door een auto. Over de toedracht is nog niets bekend. De 22-jarige bestuurder is aangehouden en verhoord, het slachtoffer is vervoerd naar het UMC Utrecht.
* Een automobilist uit Amersfoort is op de A28 over de kop geslagen. De 31-jarige vrouw schrok van een plotselinge file, stuurde de berm in en maakte daar een duikeling. Ze kon met hulp van omstanders uit de wagen klimmen en is naar het ziekenhuis vervoerd.
* Tien Utrechtse musea doen in de herfstvakantie mee aan de Museumnacht voor Kinderen. Op 17 oktober kunnen nieuwsgierige kinderen onder meer terecht in het Geldmuseum en Spoorwegmuseum. Ook het Utrechts Archief opent de deuren, waarbij kinderen met een veiligheidshelm kunnen afdalen in de kelders van de geschiedenis.
* Bewoners van het Hop-Oord in Houten zijn vannacht opgeschrikt door een brand. Een auto ging in vlammen op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.