Den Haag weert FC Utrecht-supporters

UTRECHT - Supporters van FC Utrecht zijn niet welkom bij de wedstrijd ADO Den Haag-FC Utrecht op 20 september. Dat heeft burgemeester Van Aartsen van Den Haag besloten.
Uit solidariteit met de supporters gaat het bestuur van FC Utrecht ook niet naar deze competitiewedstrijd. FC Utrecht is teleurgesteld in het besluit van de burgemeester omdat het een gevolg is van een maatregel die tegen ADO is genomen en nu FC Utrecht en de supporters treft. De KNVB heeft ADO namelijk gestraft voor wanordelijkheden tijdens de wedstrijd FC Utrecht-ADO Den Haag van vorig seizoen. Deze straf houdt in dat ADO-supporters de wedstrijd tegen FC Utrecht in stadion Galgenwaard dit seizoen niet mogen bezoeken.
De gemeente Den Haag verwacht dat de thuiswedstrijd van ADO tegen FC Utrecht op 20 september een podium zal worden voor wanordelijkheden, omdat supporters uit Den Haag het mogelijk niet zullen accepteren als FC Utrecht wel mag afreizen met supporters.
"Wij hebben duidelijk laten weten dat wij het hier volstrekt niet mee eens zijn, maar kunnen weinig doen tegen dit besluit van de gemeente en we moeten ons hierbij neerleggen", aldus voorzitter Jan Willem van Dop op de clubwebsite. "Als bestuur zijn we solidair met onze supporters en wij hebben besloten om zelf dan ook niet naar Den Haag te gaan op 20 september".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.