Instellingen

Kort nieuws: Japan vijfje geslagen in Utrecht

UTRECHT - In De Munt in Utrecht wordt maandag het eerste 'Japan vijfje' geslagen. De munt staat symbool voor de vierhonderdjarige handelsrelatie tussen Japan en Nederland. Staatssecretaris de Jager van Financiën zal het eerste officiële muntje slaan.
* Bakkerij Boonzaaijer in het Utrechtse Hoograven is dit weekend overvallen. Dat is de derde keer in twee jaar tijd. Een medewerkster die werd bedreigd vluchtte naar achteren, waarop de man zichzelf besloot te helpen. Hij trok de geldlade uit de kassa en ging er vandoor. De buit is klein en een verband met twee eerdere overvallen in de bakkerij lijkt er vooralsnog niet.
* In Zeist is een dame aangehouden die een tas van een andere vrouw had gepikt. De 35-jarige dame had bij een bloemenkraam op het Emmaplein de tas gestolen. Het slachtoffer was een 87-jarige vrouw. De dief is naar het bureau gebracht voor verhoor.
* Op de Amersfoortseweg in De Bilt zijn twee vrouwen gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeluk ontstond toen een 66-jarige vrouw uit De Meern met haar auto wilde inhalen. Ze zag een andere auto over het hoofd en reed tegen de achterkant van een shovel aan. Ze raakte in een slip, de auto draaide om zijn as en kwam op zijn kop tot stilstand. De bestuurder en haar passagier zijn lichtgewond geraakt.
* De Utrechtse politie heeft een overvaller gepakt. De 17-jarige man zou afgelopen vrijdag een snackbar aan de Van Bemmelenlaan in de wijk Tuindorp hebben beroofd. Door met een pistool te dreigen wist hij de inhoud van de kassa mee te krijgen. Een tweede verdachte, die na de beroving bij de overvaller op de scooter stapte, is nog spoorloos.

U Vandaag maandag 24 augustus, nieuws in het kort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.