Instellingen

Eneco Tour: Boasson Hagen glorieert in Amersfoort

AMERSFOORT - Op een nat parcours in Amersfoort heeft het Noorse wielertalent Edvald Boasson Hagen de vijfde editie van de Eneco Tour op zijn naam geschreven.
De 22-jarige coureur van Team Columbia deed dat in stijl. Boasson Hagen was dinsdag de snelste in de afsluitende zevende etappe, een individuele tijdrit over 13,1 kilometer door Amersfoort. De Noor volgt de Spanjaard José Ivan Gutierrez op, die de ronde door Nederland en België de afgelopen twee jaar won.
Sébastian Langeveld eindigde in de tijdrit als tweede, op vier seconden van Boasson Hagen. Maarten Tjallingii gaf een tel meer toe en eindigde als derde. Joost Posthuma kwam onderweg ten val. De Nederlander begon met 33 tellen achterstand op Boasson Hagen aan de tijdrit, maar kon die mede door zijn val niet goedmaken.
De slottijdrit van de Eneco Tour, die om 12.35 uur zou beginnen, startte met ongeveer twintig minuten vertraging. Door de regen moesten er op het parcours nog wat veiligheidsaanpassingen worden uitgevoerd.
Amersfoort bestaat 750 jaar en was daarom vandaag het toneel van de ontknoping van de wielerwedstrijd door België en Nederland.
De start van de tijdrit in Amersfoort was op het Eemplein, de finish op de Stadsring. De organisatie van de wielerwedstrijd in Amersfoort was een enorme klus en vergde veel van de stad. Vier basisscholen zijn dicht en tweehonderd straten zijn afgesloten.

Eneco Tour zet Amersfoort op z'n kop
Eneco Tour zet Amersfoort op z'n kop (2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.