Doorgedraaide lachgaslurker gepepperd: 'Toen de ballon knapte, knapte er ook iets in z'n hoofd'

© RTV Utrecht
ZEIST - In Zeist is de politie in het nauw gedreven door een lachgasgebruiker op de Laan van Vollenhove.
De man deelde rake klappen uit aan agenten en gebruikte daarbij ook een gasfles. Een wijkagent doet op Instagram verslag van het heftige voorval, waarbij volgens hem sprake was een geweldsexplosie. "De man wilde zijn lachgasfles niet loslaten of wegzetten en nadat zijn gevulde ballon knapte, knapte er ook iets in zijn hoofd. Dit kon wel eens helemaal verkeerd aflopen", schrijft de agent.
"De stevige fysieke man was volledig doorgedraaid. We waren met de man in gevecht geraakt in een krappe ruimte. Mijn collega werd meermaals geslagen, waarbij hij door zijn benen zakte. Ook ik moest rake klappen ontvangen."
De wijkagent beschrijft vervolgens hoe hij de situatie met pepperspray onder controle kreeg, een middel dat hij in het verleden met spijt gebruikte omdat hij de nevel van de spray vaak zelf in zijn ogen kreeg. "Maar dit was het moment dat het geweldsmiddel, dat ik al bijna twintig jaar aan mijn koppel heb hangen, eindelijk zijn werk deed. Ik wist de man met mijn pepperspray goed in het gezicht te raken waarop de agressie stopte."
De man vluchtte nog, maar werd later alsnog in de boeien geslagen. "Nu was het voor de verdachte niet lachen vanwege het lachgas, maar huilen vanwege de pepperspray", aldus de agent.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.