RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meer herstelwerk nodig na ontsporing op Uithoflijn, nachtelijke geluidsoverlast verwacht


UTRECHT - De gevolgen van de tramontsporing op de Uithoflijn in Utrecht zijn nog niet voorbij. Zondagavond beginnen herstelwerkzaamheden aan de bovenleiding. Omwonenden moeten rekening houden met nachtelijke geluidshinder.

De ontsporing was op 16 maart. De tram werd op een gelijkvloerse kruising op de Laan van Maarschalkerweerd aangereden door een bestelbus en liep uit de rails. Nog niet eerder ontspoorde een sneltram in Utrecht zo ernstig. Niemand raakte gewond, wel ontstond veel schade. Twee dagen lang kon de tram niet rijden.

 De ontspoorde tram. De ontspoorde tram. | Foto: Pieter Krijne

Hoewel de trambaan dus voldoende is gerepareerd om de dienstregeling te kunnen hervatten zijn er nog extra werkzaamheden nodig aan de bovenleiding om ervoor te zorgen dat de rijdraden waarvan de trams stroom afhalen goed zijn afgesteld.

Geluidsoverlast
De werkzaamheden beginnen zondag om 22.30 uur en duren tot 05.30 uur. Er wordt in de nacht gewerkt om het openbaar vervoer niet te verstoren. Omwonenden kunnen geluidshinder ervaren van de hoogwerkers die over het spoor rijden. Bewoners van de nabijgelegen Herculesflat zijn per brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

Onderzoek naar ontsporing
De gemeente en provincie Utrecht doen samen met vervoerder Qbuzz onderzoek naar het ongeluk op de Uithoflijn, waarbij een sneltram ontspoorde. De gemeente richt zich op de kruising en de verkeerslichten op de Laan van Maarschalkerweerd. De provincie laat een extern bureau onderzoeken hoe de tram heeft kunnen ontsporen. De conclusies worden gezamenlijk tegen het licht gehouden.

Het tramverkeer op het Science Park was vanmorgen overigens verstoord door een defecte tram uit de Uithoflijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -