DE-punten sparende Adrie deelt uit

PROVINCIE UTRECHT - Adrie uit Montfoort, wie kent haar niet. De goedlachse 70-er spaart DE-punten en deed een oproep om de punten die in keukenlaatjes liggen te verstoffen naar haar op te sturen. Niet voor zichzelf, maar om er uiteindelijk apparaten van te kopen voor mensen en instellingen die dat nodig hebben. Het sparen, knippen en bundelen is een fijn tijdverdrijf voor haar, nu ze in verband met corona al een jaar niet meer naar buiten kan.

Bijna 900.000 punten!

Nou, dat opsturen, dat deed u massaal! Duizenden en nog eens duizenden punten (om precies te zijn ruim 883.000!) kwamen er binnen. Postzakken en bolderkarren vol bracht Margreet de afgelopen maanden bij haar langs. De laatste keer deed ze een oproep om toch vooral aan te geven waar apparaten nodig zijn.
Getest en al gaan Adrie en Margreet de hort op
Getest en al gaan Adrie en Margreet de hort op © RTV Utrecht

Mensen blij maken

En deze week ging ze veel van die apparaten zélf langsbrengen! Kris-kras ging ze door de provincie. Van een logeerhuis in Woerden tot een studentenhuis in Utrecht en van een blindegeleideninstituut tot een longafdeling en een hospice. "Dat ik die mensen blij kan maken", glundert Adrie, "is het mooiste van mijn hobby. Ik word blij van het sparen, zij van de apparaten!"

Een jaar lang binnen blijven

Het is bijzonder, dat Adrie een dagje mee kan. "Dit is eigenlijk voor het eerst dat ik weer buiten ben", vertrouwt ze Margreet namelijk in de auto toe. "Vorig jaar zat ik als het mooi weer was graag op het balkon en ik ben laatst bij de winkel geweest om al deze apparaten te halen, maar verder kom ik nergens. Dat duurt lang hoor." Het meest mist ze haar kleinzoon: "We hebben wel contact via Whatsapp, hoor. Maar dat ik die jongen nu niet gewoon kan zíen, hè?! Dat is toch niet te doen."
Adrie wil niets liever dan nog meer mensen blij maken. Helpt u haar? Mail dan vooral wáár apparaten nodig zijn. Mailen mag naar samenvoorelkaar@rtvutrecht.nl

En komt u nog ergens verdwaalde punten tegen waarvan u niet weet wat u er mee moet? Stuurt u ze naar
RTV Utrecht
DE-Punten voor Adrie
Antwoordnummer 57014
3507 VB UTRECHT

Adrie on tour: uw opgestuurde punten komen goed terecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.