RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onderzoek naar geluidsnormen in strijd tegen verkeersoverlast Lekdijk

VIJFHEERENLANDEN - De gemeente Vijfheerenlanden laat nieuw onderzoek doen naar geluidsoverlast op de dijken langs de Lek. In samenwerking met de politie, het waterschap en motorrijdersvereniging KNMV moet hiermee een nieuwe stap gezet worden in de strijd tegen verkeersherrie.

In het onderzoek worden de bestaande geluidsnormen tegen het licht gehouden. Uit ervaring blijkt dat motoren en auto's die zich juist wel netjes aan de regels houden, alsnog voor ergernis kunnen zorgen. "De geluidsnormen komen gevoelsmatig niet overeen met wat iemand als prettig ervaart", zegt Arjan Everink van de KNMV.

De samenwerkende instanties willen naast overlast van motorvoertuigen ook breder kijken. De ergernissen ontstaan namelijk ook door wandelaars, wielrenners en een gebrek aan rekening houden met elkaar. Zeker op zonnige dagen in coronatijd zijn de dijken ware trekpleisters voor recreanten.

Handhaving
Met het voorjaar voor de deur en de zomer op komst zal er meer gehandhaafd worden om verkeersdeelnemers te wijzen op hun gedrag. De resultaten van deze controle zullen vlak daarna bekend worden gemaakt.

"Wat wij zien is dat het een maatschappelijk probleem is", aldus Everink. "Eigenlijk willen we met z'n allen op bepaalde momenten naar de mooiste stukjes van Nederland. Hoe kunnen we dan een weg vinden om elkaar te begrijpen en te respecteren?"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -