Cnossen weg als burgemeester van Woudenberg

© Gemeente Woudenberg
WOUDENBERG - Titia Cnossen stopt als burgemeester van Woudenberg. Haar ambtstermijn loopt nog drie jaar door, maar ze vertrekt per 1 juni van dit jaar.
Cnossen wil verhuizen en meer tijd besteden aan haar kleinkinderen. Gisteravond heeft ze de Woudenbergse gemeenteraad op de hoogte gebracht van haar besluit.
De 63-jarige ChristenUnie-politica is sinds 2012 burgemeester van Woudenberg. Daarvoor was ze onder meer wethouder in Woerden en in de voormalige Zuid-Hollandse gemeente Berkel en Rodenrijs.
"Ik ben negen jaar met veel plezier burgemeester van Woudenberg geweest", zegt Cnossen. "Het werken in het sfeervolle gemeentehuis en het meeleven met het lief en leed van de inwoners hebben die negen jaar tot een mooie tijd gemaakt. Ik heb Woudenberg leren kennen als een ondernemende gemeente met betrokken inwoners."

'Jammer'

CDA-fractievoorzitter Michel Hardeman vindt het jammer en verrassend dat Cnossen vertrekt. "Ze is een heel goede burgemeester die Woudenberg goed heeft vertegenwoordigd." Hij snapt haar beslissing om meer tijd met haar familie door te brengen.
Wel betreurt Hardeman de timing, een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens de CDA'er is het belangrijk dat in verkiezingstijd een ervaren burgemeester aan het roer is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.