Geen feestje bij start toeristisch seizoen Heuvelrug: 'Het is hier uitgestorven'

© RTV Utrecht
UTRECHTSE HEUVELRUG - Het toeristisch seizoen op de Utrechtse Heuvelrug is vandaag begonnen. Het seizoen staat in het teken van herstel van corona en het in goede banen leiden van bezoek, zodra dat weer mag.
Verslaggever Robert-Jan Booij bezocht vanochtend Kasteel Amerongen. Ook het kasteel is nog gesloten voor publiek. "Het is hier helemaal uitgestorven", zag Booij vanochtend.
Hij sprak met Waronne Elbers van Kasteel Amerongen. "Het begin van het toeristisch seizoen is geen feestje waard, want we mogen natuurlijk ook nog niet open. We zijn normaal het hele jaar open en nu mogen we zelfs in de tuinen geen bezoekers ontvangen." Toch probeert ze positief te blijven: "Je mag er wel omheen lopen, en dat is ook heel mooi. En in het weekend kun je even de tuin in om een kop koffie to-go te halen."
Toch gooide corona - natuurlijk - ook roet in het eten bij Kasteel Amerongen. Maar over hun bestaansrecht twijfelen ze niet: "Het huis staat er al vier eeuwen en dat staat ook best heel goed en we hebben gelukkig subsidies, vanuit de provincie, het Rijk en allerlei fondsen, dus we hebben het best goed hier."

Online bijeenkomst

Vandaag wordt het toeristisch seizoen op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei geopend. In een online bijeenkomst vanuit de Grebbelounge in het Fort aan de Buursteeg in Renswoude deelt Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei de plannen voor komend seizoen.
De activiteiten voor dit seizoen richten zich voor een groot deel op het herstellen van de economie van de toeristische sector en het in goede banen leiden van bezoek, met inachtneming van alle corona-regels.
RBT Heuvelrug & Vallei maakte daarvoor samen met ruim honderd ondernemers in de regio het Herstelplan Bestemming Heuvelrug 2020-2021, dat afgelopen zomer van start ging. Het plan gaat over veiligheid, zakelijk toerisme, vrije tijd en lokaal kopen en loopt tot eind dit jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.