Ramkraak bij parfumerie Bilthoven: 'Hele wand is leeggetrokken'

© Ingezonden foto
BILTHOVEN - Bij parfumerie MOOI+GEZOND van Frits, in het centrum van Bilthoven, is vanochtend vroeg een auto door de pui gereden. Het gaat volgens de politie om een ramkraak, bij de zaak aan de Julianalaan. "Ze hadden het gemund op luxe parfum", vertelt winkelier Frits Offermann. "Een hele wand is leeg, ongelooflijk wat ze in een paar minuten kunnen."
Na de kraak rond 04.30 uur gingen ongeveer vijf verdachten ervandoor op scooters. De auto waarmee de pui werd ingereden bleef staan. Of het om een gestolen auto gaat, kon de politie niet zeggen. Een voorbijganger zag op de achterbank nog wel een kinderzitje.
Het was een enorme puinhoop in de winkel vanochtend, vertelt Offermann: "Het is een enorme ravage, want op de terugweg hebben ze ook een boel laten vallen. En het is daarnaast ook een enorm gedoe. Je hebt er veel werk van."
Achterin de winkel staat sinds kort ook een pin-automaat. Daar hadden de ramkrakers het volgens Offermann niet op gemunt. "Dat was duidelijk het doel niet, zo ver zijn ze ook de winkel niet ingegaan. Het waren echt de luxe parfums waarvoor ze kwamen, want de kassa's zijn ook met rust gelaten."
De winkel is vandaag gewoon open. "Het geplunderde stukje hebben we afgezet en we zijn nog aan het inventariseren wat we nou echt allemaal kwijt zijn. Het is allemaal vervangbaar, maar leuk is anders."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.