Apotheker Thea na 46 jaar met pensioen: 'We gaan haar enorm missen'

UTRECHT - "Is er nog ergens een vaas?", roept Thea Teunissen met een bos bloemen in haar handen. Apotheek Elinkwijk in Utrecht staat vol met bloemen, cadeaus en heel veel lekkers. Na 46 jaar gaat Thea met pensioen en ondanks de coronamaatregelen laten haar collega's haar niet in stilte vertrekken. Overal hangen slingers en ballonnen en om de havenklap staat er een bezorger aan de balie met een nieuw pakket.
Apotheker Thea na 46 jaar met pensioen: 'we gaan haar enorm missen'
Sommige klanten komen haar persoonlijk bedanken met een kleinigheidje. "Ik vind het echt heel bijzonder dat zoveel mensen afscheid van mij nemen", zegt Thea. Door klanten en collega's zal Thea enorm gemist worden. "Ze is heel sociaal en erg betrokken bij iedereen. Ze is altijd heel vriendelijk naar klanten toe en echt een gewaardeerde collega", vertelt collega Jeanet Jansen. "We gaan haar enorm missen."

Ontploffende lotions

Jeanet kwam jaren geleden bij de apotheek binnen als stagiair, ze heeft alle kneepjes van het vak geleerd van Thea. "Vroeger maakte we zelf poeders en pillen en dat was erg leuk. Soms ging het ook wel eens mis en dan ontplofte er een hele pan met lotion dus we hebben ook heel veel gelachen", vertelt Jeanet. Het bereiden van poeders en pillen vond Thea een van de leukste werkzaamheden. Ondertussen wordt dat in fabrieken gedaan en geniet ze van het contact met klanten en collega's. "Als je er zo lang werkt verandert het contact met klanten ook, dat is erg leuk."

Klusjesvrouw

Thea is naast apotheker ook de klusjesvrouw die alles repareert bij Elinkwijk. "Als er een kapotte lamp is, vervangt Thea die", zegt Jeanet. "Daar mogen ze me altijd voor bellen", reageert Thea. "Ze hebben mijn nummer, ik heb ook al tegen de bezorger gezegd dat ik hem best wil helpen als hij te weinig personeel heeft."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.