Inbreker berooft Utrechtse studenten van tv en frikandellen

UTRECHT - Student Floris ten Hacken (23) en zijn huisgenoten wisten niet wat ze overkwam toen ze vanochtend wakker werden. Hun hele studentenhuis in Lunetten lag overhoop. Een of meerdere inbrekers hadden de tv en spelcomputers meegenomen, maar ook frikandellen uit de vriezer en halve zakken chips. "We snappen er echt niets van."
Zes van de acht huisgenoten waren thuis, maar toch konden de inbrekers ongemerkt hun slag slaan. "Ze hebben alles wat los en vast zit gepakt", zegt Floris. "De televisie, mijn Nintendo Switch en Playstation met games, maar ook losse jassen uit de gang met daarin al onze sleutels.' De studenten laten nu razendsnel al hun sloten vervangen. "Anders komen ze misschien wel terug."
Een of meerdere inbrekers hebben het hele studentenhuis overhoop gehaald.
Een of meerdere inbrekers hebben het hele studentenhuis overhoop gehaald. © Floris ten Hacken

Duizend euro

Floris baalt nog het meest. Er is bij hem voor zo'n duizend euro aan spullen gestolen en hij is niet verzekerd. "We hebben aangifte gedaan bij de politie, maar meer kunnen we nu niet doen."
Wat opmerkelijk is, is dat de daders aan het hamsteren geslagen zijn in de keuken van de studenten. "Werkelijk alles: frikandellen uit de vriezer, halve zakken chips, noedels. Wat moet je daar nou mee?"

Eng idee

De studenten weten niet wie de inbrekers kunnen zijn. "We hebben weleens overlast van zwervers in de buurt en het schijnt vaker te gebeuren. Maar we weten het eigenlijk niet."
Floris wil anderen waarschuwen: "Ook al zitten we in een lockdown, er wordt dus nog veel ingebroken. Ik vind het een heel eng idee dat ze hier gewoon zo konden rondwandelen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.