RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wethouder Hagen van De Ronde Venen naar Den Haag, fractievoorzitter volgt haar op

DE RONDE VENEN - D66-fractievoorzitter Cees van Uden wordt wethouder in De Ronde Venen, wanneer Kiki Hagen naar Den Haag vertrekt. Partijgenoot Joanne Freeve uit Wilnis wordt voorgedragen als nieuw raadslid voor de partij.

Volgens RTV Ronde Venen heeft D66 beide politici voorgedragen omdat wethouder Hagen een zetel in de Tweede Kamer krijgt. Ze stond voor de democraten op plaats 21 en werd met 30.485 stemmen verkozen. Ze bleek volgens de lokale omroep na lijsttrekker Sigrid Kaag en voormalig D66-aanvoerder Rob Jetten de grootste stemmentrekker voor de partij.

De gemeenteraad van De Ronde Venen stemt donderdag over de voordracht van Van Uden als opvolger van Hagen. Van Uden werkt als adviseur onderwijslogistiek voor de Gooise Scholen Federatie en werd nog maar enkele maanden geleden fractievoorzitter. "Ik heb veel zin in deze nieuwe rol" laat hij aan RTV Ronde Venen weten. "Als mede-architect van deze coalitie ken ik de collega's goed en ken ik de prioriteiten die voor De Ronde Venen gelden".


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -