RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse horecazaken bundelen lievelingsrecepten in kookboek: 'Ik geloof niet in geheimen'

UTRECHT - Altijd al willen weten hoe jouw favoriete restaurant dat ene lekkere recept maakt? Vanaf medio april kan het. Veertig Utrechtse restaurants bundelen namelijk hun lievelingsrecepten in het kookboek 'de Utrechtse gastronomie thuis'.

Initiatiefnemers zijn Kiki Mossink en Nadia Khaleghi van marketingsbedrijf de Horecaburgemeester. Ze zagen hoe veel restaurants het moeilijk hebben en besloten te helpen. "Een dergelijk kookboek is er al in meerdere steden. Wij kregen de vraag of het in Utrecht wilden opzetten en bedachten ons geen moment", vertelt Kiki.

"Met ons bedrijf geven we horecazaken advies, dus we hadden goede contacten. Restaurants wilden erg graag meewerken. We kregen recepten van de pannenkoeken van een koffietentje tot de soto van een Indisch restaurant. We zijn erg blij dat het kookboek zo divers is geworden. Zelfs Karel V deelde een recept."

Hart onder de riem
De opbrengst van het boek gaat naar de restaurants die hun recepten prijs hebben gegegeven. "De meeste zaken zijn al zo lang dicht. Uiteraard wordt er met take-away nog een beetje verdiend, maar ook daarvoor hebben restaurants investeringen moeten doen. We horen soms schrijnende verhalen en dus willen we een positief geluid laten horen en de eigenaren een -financieel- hart onder de riem steken."

Lees ook: Studente strikt koks Utrechtse Heuvelrug voor corona-kookboek

Shamida Smulders van cateringwinkel Smulders Kookt in Lunetten hoefde geen twee na te denken voordat ze een recept deelde. Naast het cateringbedrijf heeft ze een Grieks restaurant en dus is alle hulp welkom: "Ik vond het een ontzettend leuk idee en heb meteen recepten ingestuurd", vertelt ze.

Geheimen
Op de vraag of ze niet bang is dat mensen niet meer naar haar komen omdat ze het recepten heeft gedeeld, is Smulders duidelijk: "Ik geloof niet in geheimen. Bovendien kun je tien mensen hetzelfde recept laten maken, en tien keer iets anders eten."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -