Vahstal begint schadestaatprocedure om compensatie van Amersfoort vast te stellen

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
AMERSFOORT - Projectontwikkelaar Vahstal begint een schadestaatprocedure tegen de gemeente Amersfoort om te kijken hoe hoog de compensatie moet zijn die het bedrijf moet ontvangen. Beide partijen sloten tientallen jaren geleden een deal zodat Vahstal woningen in de Keistad kon gaan bouwen, maar de gemeente kwam die afspraken voor het grootste gedeelte niet na. Er begon een jarenlange juridische strijd, waarin eind vorig jaar uitspraak gedaan werd: Vahstal heeft recht op een financiële compensatie die Amersfoort moet gaan betalen.
"Als we de aangerichte schade gaan bepalen, moet dat volgens de overeenkomst binnen zes weken. Daar zal ik de gemeente aan houden", vertelt Hans Vahstal stellig in een gesprek met De Stadsbron. "We gaan aan die procedure beginnen, ook al probeert de gemeente de eindbeslissing te vernietigen," vult hij aan.

Schikking

De projectontwikkelaar doelt op het nieuws dat de gemeente Amersfoort opnieuw naar de rechter stapt in haar strijd met vastgoedontwikkelaar Vahstal. De gemeente hoopt zo een mogelijke schadeclaim van tientallen miljoenen euro's van de vastgoedondernemer uit te stellen, om vervolgens nog eens met Vahstal om tafel te gaan om tot een schikking te komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.