RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vier partijen in één jaar: Woerdens raadslid Wilma de Mooij verlaat dit keer Henk Krol

WOERDEN - Het Woerdense raadslid Wilma de Mooij stapt uit de Lijst Henk Krol (LHK). Dat heeft ze zondag bekend gemaakt. Ze gaat verder in de gemeenteraad als onafhankelijke fractie met de naam WeDo Politiek.

De Mooij stapt uit de partij omdat LHK zich volgens haar 'meer en meer profileert als fors rechtse partij en richt zich bewust op aanhangers van complottheorieŽn'. Ook schrijft ze in een brief aan het bestuur van de Lijst Henk Krol dat er binnen de partij 'geen gelegenheid wordt gecreŽerd voor democratische processen, noch voor het op gezamenlijke wijze de partijtoekomst vorm te geven'. De kandidaten, van wie een aantal lokaal politiek actief, worden volgens De Mooij min of meer on-hold gezet. Andere partijleden hebben nog helemaal geen berichtgeving ontvangen sinds de verkiezingsnederlaag.

De timing is opvallend: Lijst Henk Krol wist geen potten te breken bij de Tweede Kamerverkiezingen. Verlaat De Mooij niet gewoon een zinkend schip? "Wat ik daarop kan zeggen is: een van de redenen dat Lijst Henk Krol niet uit de verf is gekomen is omdat er geen goede campagne is gevoerd." Dat komt volgens de Woerdense door de partijorganisatie. "Ik vind dat wel jammer, natuurlijk. Maar het is niet de reden waarom ik nu de stekker eruit trek."

Partijhopper
Het is niet de eerste keer dat De Mooij van partij wisselt. Ze begon als raadslid voor de SP, ruilde die partij in voor De Partij voor de Toekomst. Toen die partij uiteen viel koos ze het kielzog van Henk Krol en sloot zich bij hem aan bij Lijst Henk Krol, waar ze nu dus weer uitstapt. En dat alles gebeurde binnen een jaar.

Woerdense kiezers zullen het spoor ondertussen bijster zijn. "Ja, en dat vind ik ook heel jammer", zegt De Mooij. Ze benadrukt dat ze haar werk nog steeds uitvoert volgens het verkiezingsprogramma van de SP.

"Ik heb er zeker aan gedacht om de zetel terug te geven aan de SP", zegt het Woerdense raadslid. Maar in het verleden is er te veel gebeurd om dat ook daadwerkelijk te doen. Bovendien mist de partij volgens De Mooij een actieve afdeling in Woerden. "En eigenlijk heb je dan volgens de statuten van de SP geen bestaansrecht."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -