Ster nu echt voor Kasteel Heemstede: 'Het moet gewoon een miljoen keer hetzelfde zijn'

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het was afgelopen zaterdag al uitgelekt, maar nu is het officieel: restaurant Kasteel Heemstede in Houten heeft een Michelinster. Een lang gekoesterde wens voor chefkok Ollie Schuiling. "Ik leef al heel erg lang op die gids, ik heb altijd voor grote chefs gewerkt met Michelinsterren, ik reis op die gids, ik deel mijn weekenden in op die gids. Het is internationale erkenning, echt ongelooflijk belangrijk."
Dat hij blij is met de erkenning is een understatement: "Michelin is gewoon ongelooflijk belangrijk in mijn leven. We hebben het zaterdag alvast even gevierd met tien flessen champagne. De hoofdpijn is net een beetje weg."
Waarom hij nu de eerste ster krijgt? "Wij denken dat onze kracht is dat we iedere gast hetzelfde behandelen. Het moet gewoon een miljoen keer hetzelfde zijn."
De tekst gaat onder de video door.
Een ster voor chef Ollie van Kasteel Heemstede

Corona

Schuiling: "Het is een treurige tijd, niet alleen voor mij, maar ook voor de rest van de wereld. Het is heel vervelend. We zijn ook bezig met ons personeel te blijven trainen en te motiveren. We zijn natuurlijk een paar weken open geweest in de zomer, maar nu door die ster weet ik dat we straks ook gewoon weer veel bezoekers krijgen, daar kijken we naar uit."

Andere restaurants

Zoals gezegd, zaterdag was al uitgelekt wie een ster zou krijgen. De restaurants die al een ster hadden in onze provincie hebben die behouden.
De stad Utrecht stad heeft weer geen ster in de wacht gesleept. Karel V raakte zijn ster in 2013 kwijt, toen er een andere chef-kok kwam. Sindsdien kent de stad Utrecht geen sterrenrestaurants meer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.