RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vaccinatielocatie Woerden opent later dan gepland door gebrek aan vaccins

WOERDEN - De vaccinatielocatie in Woerden opent niet op 1 april, maar ruim anderhalve week later op 12 april. Dat heeft de GGD-regio Utrecht laten weten na vragen van RTV Utrecht. De locatie aan de Bleek 1 is klaar voor gebruik, maar er is nog niet voldoende vaccin.

Begin maart werd bekend dat Woerden een eigen vaccinatielocatie zou krijgen in de stad. Het voormalige hoofdkantoor van Campina werd als meest geschikte optie gevonden. Het vervallen pand moest nog flink opgeknapt worden. Volgens Woerdense wethouder Arjan Noorthoek kon er vanaf 1 april geprikt worden, maar die deadline wordt niet gehaald.Vanaf 12 april moeten er genoeg vaccins zijn om aan de slag te kunnen. Hoogstwaarschijnlijk wordt er geprikt met het vaccin van fabrikant Pfizer, zegt een woordvoerder van de GGD. Er komen zes tot zeven priklijnen waardoor er zo'n dertien mensen per uur geprikt kunnen worden. Aankomende donderdag wordt er al wel geoefend om te kijken of alles goed is ingedeeld.

Intussen zijn afgelopen vrijdag verschillende huisartsen in Woerden begonnen met prikken op hun praktijk. Ze worden daarbij ondersteund door apotheken, zegt de gemeente Woerden.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -