Tientallen agenten betrokken bij politie-actie in Montfoort, Ameide, Lopikerkapel en Haastrecht

© RTV Utrecht
MONTFOORT/AMEIDE - Op verschillende plekken in de provincie heeft vanochtend een grote politie-actie plaatsgevonden. In Montfoort, Ameide, Lopikerkapel en Haastrecht waren in de vroege ochtend tientallen agenten actief.
Verslaggever Peter Huting was getuige van de inval op de Heeswijk in Montfoort: "Met name in Montfoort was het spectaculair. Daar kwam een grote groep agenten, een man of 20 à 25, waarvan een deel in het zwart, met bivakmutsen en schilden en een stormram. En die gingen daar een woonhuis en een bedrijfspand binnen."
Later op de ochtend was de verslaggever ook op De Zodeslagen in Ameide. Daar zag hij een grote groep agenten een Corvette, een Dodge pick-up, een Ferrari en een speedboot in beslag nemen.
Peter Huting vertelt wat hij zag bij grote politie-actie
De politie wil op dit moment nog geen uitleg geven over wat het doel is van de actie. Huting: "Ik weet nog niet zo goed waar het over gaat, maar wat je wel ziet, is dat er in het westen van de provincie op verschillende plekken acties worden uitgevoerd. De politie wil niet zeggen dat die bij elkaar horen. Maar het is wel opvallend dat er in de ochtend in Montfoort en Ameide invallen zijn. Het lijkt een serieuze grote actie."
Ik hoorde net van een tipgever dat er mogelijk vijf mensen in de regio zijn aangehouden. Maar dat kan ik dus nog niet met zekerheid zeggen.
Peter Huting, verslaggever RTV Utrecht
Op dit moment is er dus ook nog niks officieels naar buiten gebracht over eventuele arrestaties. Huting: "Ik denk dat ik één aanhouding heb gezien. En ik hoorde net van een tipgever dat er mogelijk vijf mensen in de regio zijn aangehouden. Dat zou betekenen dat de acties in Montfoort en Ameide bij elkaar horen. Maar dat kan ik dus nog niet met zekerheid zeggen."
Dodge pick-up truck wordt meegenomen in Ameide
Dodge pick-up truck wordt meegenomen in Ameide © RTV Utrecht
De politie komt later op de dag met een verklaring over het doel van de politie-actie. Huting: "De politie heeft beloofd dat ze vanmiddag als ze alles hebben geïnventariseerd, dus wie ze hebben aangehouden en wat er allemaal in beslag is genomen, een totaalplaatje geven van wat er precies is gebeurd in het westen van de provincie."
Auto die in beslag wordt genomen in Ameide
Auto die in beslag wordt genomen in Ameide © RTV Utrecht
Agenten bij inval in Montfoort
Agenten bij inval in Montfoort © RTV Utrecht
In beslag genomen Corvette in Ameide
In beslag genomen Corvette in Ameide © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.