Afgelast jubileum mag sfeer niet drukken bij watersportvereniging Bolsweerd bij Lexmond

De Jong (l) en Van de Kuilen (r) in jachthaven Bolsweerd.
De Jong (l) en Van de Kuilen (r) in jachthaven Bolsweerd. © RTV Utrecht
LEXMOND - Jachthaven Bolsweerd bij Lexmond bestaat deze maand vijftig jaar maar een feestje zit er niet in want tsja: het is coronatijd. Maar dat mag de sfeer niet drukken voor Luuk en Danny van de watersportvereniging. Want het is mooi weer, het watersportseizoen gaat weer bijna beginnen én het gaat goed met het kleine haventje aan de Lek. "We hebben 40 leden en er kunnen hier 18 boten liggen. Zeventien plekken zijn al voorzien, dus we hebben er nog eentje over!"
Ervaren watersporter Luuk de Jong was erbij toen de club vijftig jaar geleden werd opgericht. "Er waren mannen die een bootje kregen en die wilden ze toch ergens neerleggen. In een slootje kan zo'n boot niet liggen." Daarom werd besloten een watersportvereniging op te richten. De Jong: "In 1971 hebben we een vereniging opgericht en toen werd dat langzaam een jachthaven. De watersport begon toen populair te worden."
Leden over jachthaven: 'relaxter langs de Lek'
Inmiddels is het haventje langs de Lek in trek en zelfs bijna vol. Danny van de Kuilen, voorzitter van watersportvereniging Bolsweerd: "We hebben 40 leden en er kunnen hier 18 boten liggen. Zeventien plekken zijn al voorzien, dus we hebben er nog eentje over!"
De twee laten zich niet uit het veld slaan. Het jubileum mocht dan weliswaar niet groots gevierd worden, maar de watersporters houden de lol erin. Het watersportseizoen gaat tenslotte alweer bijna van start en dus begint het te kriebelen. Van de Kuilen: "De boten zijn er in oktober uit gegaan, maar 16 april gaan ze er weer in."
Leden jachthaven: 'zeker een gezellige boel!'
Want voor deze twee is er niks mooiers dan een stukje varen op De Lek. De Jong: "Het is een rivier die beweegt. En niet een kanaal met zo'n dood stuk." Van de Kuilen voegt toe: "En het is een levendig gebied, je kan alle kanten op: richting Rotterdam, Wijk bij Duurstede, of Arnhem." De jachthaven is dan ook een echte verrijking voor het leven van de leden. Van de Kuilen: "Het heeft ons heel veel plezier gebracht. Relaxend langs De Lek. Lekker op je gemak op het bootje..."
Danny en Luuk bij een boot op het droge in Jachthaven Lexmond
Danny en Luuk bij een boot op het droge in Jachthaven Lexmond © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.