RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie grijpt in vanwege drukte in Utrechtse parken


UTRECHT - In verschillende Utrechtse parken was het vanmiddag erg druk. Groepen mensen zaten te dicht op elkaar en politie en boa's hebben bezoekers gevraagd om aan de coronaregels te denken.

Allereerst gebeurde dat rond 16.00 uur in Park Lepelenburg. Anderhalf uur later waren het Griftpark en Park Paardenveld aan de beurt. Rond 20.30 uur was het te druk in het Wilhelminapark en is bezoekers ook daar gevraagd te vertrekken.

De gemeente benadrukt overigens dat de parken niet ontruimd zijn, zoals soms in noodgevallen gebeurt. Volgens onze verslaggever Bart Rutten in het Griftpark pakten mensen na de ingreep van boa's en politie wel vrij snel hun spullen in. "De kratten bier worden weer op de fiets gehesen en het lijkt allemaal redelijk rustig te verlopen. Maar ik hoorde zojuist al wel enkele jongeren tegen elkaar zeggen: 'We gaan naar het Julianapark, dat is nog wel open'."

 Boa's vragen mensen om te vertrekken in het Griftpark Boa's vragen mensen om te vertrekken in het Griftpark | Foto: Amber Prinsze

Lepelenburg
Na het bezoek van de agenten `s middags aan het Park Lepelenburg was het daar in ieder geval even een stuk rustiger, zoals op onderstaande foto is te zien. Er stonden matrixborden in het park met daarop de tekst: 'Let op, het wordt hier te druk. Zoek een andere plek'.

 Het park was een stuk rustiger na de oproep van agenten. Het park was een stuk rustiger na de oproep van agenten. | Foto: RTV Utrecht / Bas Teunissen

In het Wilhelminapark was het later op de avond iets grimmiger, met redelijk wat mensen die al het een en ander gedronken hadden. Toch was het park volgens een woordvoerder van de gemeente redelijk snel leeg, nadat de politie mensen vroeg te vertrekken. Het zou allemaal zonder incidenten zijn verlopen.

De gemeente zegt de situatie nauwlettend 'te monitoren'. Ook morgen kan het druk worden als het kwik misschien wel oploopt tot 23 graden én de avondklok een uur opschuift naar 22.00 uur `s avonds.

In Amsterdam, Tilburg en Maastricht zijn vanmiddag wél parken op slot gegooid vanwege de drukte. De gemeente Utrecht roept mensen op de coronaregels in acht te blijven nemen. Via de website druktemonitorutrecht.nl kunnen mensen zien hoe druk het op bepaalde plekken is.

 Te druk in Park Lepelenburg Te druk in Park Lepelenburg | Foto: RTV Utrecht / Bas Teunissen


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -