RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Studenten betalen boete voor poffertjesmevrouw: 'Haar poffertjes zijn de beste'


UTRECHT - Studenten op het IBB in Utrecht zijn een doneeractie begonnen voor poffertjesverkoopster Marjolein van Wijk. Zij kreeg vorige week een boete op het studentencomplex, omdat ze te lang op ťťn plek stond.

"Er is geen betere plek om een boete te krijgen dan hier", zegt poffertjesbakker Van Wijk op het studentencomplex. Ze doelt op de actie die studenten hebben opgezet om de bekeuring te vergoeden. Ze kreeg de boete, omdat ze niet de juiste vergunning op zak had. "Ik heb een ventvergunning waarmee je tien minuten op een plek mag blijven staan, maar vroeger mocht je blijven doorverkopen zo lang er een rij staat. In 2020 is die regel blijkbaar afgeschaft." Daarnaast was Marjolein haar identiteitskaart vergeten waardoor de boete nog hoger werd.

Studenten trekken de knip voor Marjolein


Doneeractie
IBB-bewoner DaniŽl Klok zag dit met lede ogen aan: "In deze tijd is er niet veel te beleven, dus als er dan poffertjes gehaald kunnen worden, is dat fantastisch." Een foto van de poffertjeskraam waar het rekeningnummer van Marjolein op stond, bracht DaniŽl op het idee om een doneeractie op te richten.

De Facebookgroep van het studentencomplex diende als de geschikte plek om een oproep te plaatsen. Veel studenten stuurden een kleine bijdrage naar de 'poffertjesmevrouw', zoals ze op het complex wordt genoemd. "Meer dan honderd euro", zegt Marjolein vrolijk. Een bedankbrief van haar hand die werd gedeeld in de Facebookgroep, was de tegenprestatie.

Vergunning versoepeld
Vandaag, een week na de bekeuring, stond Marjolein op precies dezelfde plek weer poffertjes te verkopen. Een gesprek met de gemeente heeft ervoor gezorgd dat de poffertjeskar kan blijven staan zo lang er een rij aanwezig is. Daarnaast zijn er enkele maatregelen getroffen: "Er is een nummertjessysteem zodat er geen lange rij ontstaat en er zijn witte vlaggen die bedoeld zijn voor mensen die vorige week geen poffertjes meer konden krijgen, omdat het deeg toen op was. Zij mogen dan de rij overslaan."

Dat Marjolein elke week mag terugkomen stemt DaniŽl meer dan gelukkig. Hij zegt met een grote glimlach:"Ik heb overal in Nederland, en de wereld, poffertjes gegeten en de poffertjes van Marjolein zijn echt de beste".

 Marjolein verkoopt poffertjes op het IBB Marjolein verkoopt poffertjes op het IBB | Foto: RTV Utrecht / Milo Hornstra


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -