Zin om naar de kroeg te gaan? Deze vijf cafés in Utrecht mogen over twee weken open

© ANP
UTRECHT - Vijf Utrechtse kroegen doen binnenkort mee aan het corona-experiment Fieldlab Cafés. Het gaat om Hofman, de Beurs, Ubica, VinVin en 't Oude Pierement. Fieldlab Cafés in Utrecht wordt georganiseerd van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 april. Reserveren kan vanaf 7 april via de website Fieldlab Cafés. Er kan een tijdsslot van 1,5 uur of 3 uur worden geboekt.
Bij de proef kijkt TNO of en hoe de gasten en het cafépersoneel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Gasten en medewerkers die mee willen doen aan het Fieldlab Cafés moeten vooraf aan een aantal basisvoorwaarden voldoen. Iedereen moet een negatief coronatestbewijs kunnen overleggen. De resultaten van het onderzoek worden vastgelegd in een rapport. De opgedane kennis wordt gebruikt om te bekijken of en hoe cafés weer veilig en verantwoord open kunnen.

Burgemeester

Burgemeester Dijksma maakte zich in februari al sterk voor perspectief voor de horeca. Ze wilden toen ook een proef in restaurants, maar dat bleek niet nodig. Een experiment met kroegen kon wel. Dijksma: "Samen - uiteraard op 1,5 meter - naar een café, het klinkt als iets uit vervlogen tijden. De inzichten die met deze proef in Utrecht worden opgedaan, zijn van belang voor de heropening van cafés in heel Nederland. Dat is een belangrijk lichtpunt voor alle horecaondernemers én hun gasten."
"Fieldlab Cafés Utrecht is iets positiefs in deze tijd", zegt Pieter Honing, voorzitter Koninklijke Horeca Utrecht. "We zijn heel blij om een bijdrage te kunnen leveren vanuit onze stad en zo te laten zien hoe onze cafés op een veilige en verantwoorde manier open kunnen. We zijn er meer dan klaar voor!"

GGD

Jaap Donker, directeur Publieke Gezondheid GGD regio Utrecht: "Wij zijn er voor het beschermen en bevorderen van de publieke gezondheid. Met onze expertise dragen wij graag bij aan het bieden van een veilig en gezond perspectief. Ook ondernemers en hun gezinnen die het nu zo lastig hebben, verdienen daarbij onze aandacht."
TNO werkt bij het experiment samen met de gemeente Utrecht, Rijksoverheid, Koninklijke Horeca Nederland, Horeca Alliantie en GGD regio Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.