Opnieuw druk in Utrechtse parken, gemeente grijpt in op meerdere plekken

PROVINCIE UTRECHT - In het Utrechtse Park Lepelenburg zijn mensen verzocht weg te gaan. Het was er volgens de gemeente te druk waardoor er geen afstand meer gehouden kon worden. Ook op het grasveld voor Roost, in het Wilhelminapark en het Griftpark was het te druk en werd er ingegrepen.
Handhavers vertelden mensen dat ze moesten vertrekken omdat het te druk was
Handhavers vertelden mensen dat ze moesten vertrekken omdat het te druk was © Menno Bausch
Politie en gemeenten gaven vanmorgen al aan strenger optreden tegen de massale drukte en het alcoholgebruik in stadsparken. Dinsdag zijn op diverse plaatsen in het land parken leeggeveegd.

Cirkels

In Utrechtse parken staan daarom opnieuw cirkels op de grasmatten van het Julianapark, Griftpark, Wilhelminapark, Park Lepelenburg, Park Paardenveld (bij Roost aan de Singel) en het Máximapark.
Het karwei moet in alle parken voor het paasweekeinde klaar zijn. De cirkels zorgen ervoor dat de verschillende bezoekers voldoende afstand van elkaar houden. Als er geen cirkels meer vrij zijn, is het park vol. Vorig jaar beviel deze methode volgens de gemeente goed. In de parken staan ook tekstkarren die waarschuwen als het te druk wordt. Handhavers en politie gaan dan mensen wegsturen en zo nodig boetes uitdelen.
In het Griftpark lijken de cirkels in ieder geval te werken: "Ik was hier als een van de eersten vanmorgen om lekker een boekje te lezen. Ik zag de cirkel en het voelde als een logische plek om in te gaan zittën", vertelt een bezoeker. Een andere zonaanbidder bevestigt dat: "iedereen zit hier in een cirkel en houdt afstand."
Toch vindt niet iedereen de circkels een goed idee: "Ik ben er wel een beetje klaar mee. Ik heb zoiets van: 'Laat ons een beetje leven.' We kunnen nergens terecht. We kunnen geen terassje pakken en niet naar de winkel."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.