RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stormloop verwacht bij Utrechts café-experiment: 'Iedereen wil meedoen'


UTRECHT - Voor een paar geluksvogels is het over twee weken zo ver: zij mogen dan weer even naar de kroeg. Er komt een proef van Fieldlabs waar vijf Utrechtse cafés aan meedoen. Koninklijke Horeca Nederland voorspelt een stormloop.

"Ik weet zeker dat het in no time uitverkocht is." Aan het woord is Pieter Honing, die het woord doet namens de horecaondernemers. "Helaas kunnen we niet dansen, er komen geen dj's", aldus Honing. "We beginnen klein en pakken elke centimeter die we kunnen, om uiteindelijk de levendigheid terug te brengen in heel Nederland."

Stormloop verwacht bij Utrechts café-experiment: 'Iedereen wil meedoen'


'Ik werd platgebeld vandaag'
De woordvoerder vertelt dat er al veel animo is. "Ik werd platgebeld vandaag, iedereen wil meedoen. Je ziet hoe belangrijk het is om je vrienden te ontmoeten in een leuke omgeving." Hij denkt dat de kaartverkoop ontzettend snel zal gaan.

De kroegen die meedoen zijn Hofman, de Beurs, Ubica, VinVin en 't Oude Pierement. "Je kan daar met je vrienden weer ouderwets een borrel komen drinken en een hapje eten." Binnen mogen maximaal 50 mensen zijn, mits de zaak groot genoeg is. Bij VinVin kan dat bijvoorbeeld niet, legt Honing uit.

We hopen op meer ruimte voor de horeca."
Pieter Honing

De cafés gaan open van 12.00 uur 's middags tot 22.00 uur 's avonds, "want we zitten nog steeds met de avondklok". Een tafeltje kan bezet worden door twee tot zes personen, mits het één huishouden is. "Je wordt geobserveerd om te kijken wat mensen doen. Blijven ze zitten, gaan ze contact maken, hoe bewegen ze zich? Die dingen houden we in de gaten."

De horecabranche wil ruimte creëren voor alle horeca in Nederland." Ik weet zeker dat er prima resultaat uitkomt en zo kunnen we beleidsmakers hopelijk overtuigen dat we terug kunnen naar het oude normaal."

'Wij hadden ook mee willen doen'
Café de Zaak had ook best mee willen doen met de proef. "Het is goed dat deze proef er is en we hadden graag meegedaan. Maar of de buren nu open gaan of wij, dat maakt ons niets uit", zegt bedrijfsleider Stijn Bronzwaer.

Bij de selectie voor de cafés is naar verschillende criteria gekeken. "We hebben een hele lijst opgesteld, hoe zit het met in- en uitloop, we houden rekening met doelgroepen, in de ene kroeg komen veel jongeren, in de andere weer wat ouderen. En zo wordt er een mix gezocht bij de test", vertelt Honing.

Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 april gaan de cafés open. Er kan een tijdsslot van 1,5 uur of 3 uur worden geboekt. Reserveren kan vanaf 7 april via de website Fieldlab Cafés.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -