Spook-BMW met draaiende motor houdt Loenen aan de Vecht wakker

LOENEN AAN DE VECHT - In Loenen aan de Vecht heeft een geparkeerde auto met draaiende motor gisteravond de gemoederen beziggehouden.
De BMW stond vanaf 18.30 uur langs de Rijksstraatweg ter hoogte van het winkelcentrum. In de auto stonden top 50-hits op, de bestuurder was nergens te bekennen. Buurtbewoners kregen na enkele uren argwaan en waarschuwden de politie, meldt de lokale nieuwssite Petershotnews.nl.
Rond 23.00 uur kwamen agenten poolshoogte nemen. Ze trokken de auto na in de systemen na. Met de BMW bleek alles in orde: de wagen stond niet als gestolen geregistreerd en was verzekerd. Belpogingen om de eigenaar van de auto te achterhalen liepen op niets uit en ook de leasemaatschappij gaf niet thuis. De agenten vertrokken weer en de BMW bleef achter.
Buurtbewoners hoopten dat de brandstoftank van de wagen snel leeg zou raken zodat de motor afsloeg. Ze hadden pech, want op het display van de auto stond dat er nog 129 kilometer gereden kon worden. Ook de hits bleven vrolijk aan staan.
Vanmorgen was de auto weg. Of de eigenaar later is achterhaald of zich heeft gemeld, is nog onbekend. Bewoners van het dorp herkennen de auto in ieder geval niet en ook de uitbater van een restaurant bij de geparkeerde auto heeft de wagen nog nooit gezien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.