Loting middelbare scholen: slecht nieuws voor 177 Utrechtse kinderen

© Pixabay
UTRECHT - In Utrecht wordt vandaag geloot voor vijf populaire middelbare scholen. Er zijn daar meer leerlingen aangemeld dan er geplaatst kunnen worden. Helaas krijgen 177 kinderen vandaag slecht nieuws.
De vijf scholen waarvoor dit jaar een loting is, zijn het Leidsche Rijn College, Stedelijk Gymnasium, Gerrit Rietveld College, St. Bonifatiuscollege en Descart, de nieuwe creatieve opleiding van St. Gregorius. Het Niftarlake College in Maarssen is de enige school van buiten de stad.
"Het aantal uitgelote leerlingen is gelukkig wat minder groot dan vorig jaar, maar de spreiding over de scholen is wat breder", zegt Bram Donkers van Naar het VO, de organisatie die de loting uitvoert. "We zien dat een aantal scholen zich heel goed aan het profileren is, terwijl ouders en leerlingen bij een nieuwe school de kat heel erg uit de boom kijken."
Kinderen die worden uitgeloot komen sowieso op een andere school in de gemeente Utrecht of gemeente Stichtse Vecht terecht. In een nieuwe ronde kunnen ze aangeven wat hun tweede keus is. Vanaf 17.00 uur wordt op de website van Naar het VO een overzicht gepubliceerd van de scholen die nog plekken beschikbaar hebben.
De loting met notaris is van 9.00 en 12.00 uur. Vanwege corona gaat het online. De loting wordt via een videoverbinding gevolgd door de direct betrokkenen: een vertegenwoordiger van de betreffende school, de betrokken bestuurder, de mediawoordvoerder en de uitvoeringsorganisatie. Voor ouders is de basisschool het eerste aanspreekpunt bij vragen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.