Dronken schipper vaart zich vast op Lek

NIEUWEGEIN - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag op het Lekkanaal bij Nieuwegein een 45-jarige stuurman aangehouden.
De man uit Maasbracht zorgde ervoor dat de duwboot die hij bestuurde vast kwam te zitten. Hij bleek hierbij gedronken te hebben.
De Waterpolitie kreeg omstreeks 07.00 uur van Rijkswaterstaat de melding dat een schip bestaande uit een duwboot met daarvoor gekoppeld een duwbak met kunstmest was vastgevaren en dat er vermoedelijk drank in het spel was. Dit gebeurde net aan het einde van de uitvaart van de voorhaven van Vreeswijk. 
Bij nader onderzoek zag de Waterpolitie dat het duwstel maandagavond om 19.00 uur vanaf IJmuiden was vertrokken en de hele nacht had doorgevaren. Dit was gezien de samenstelling van de bemanning en het ontbreken van een tachograaf niet toegestaan. Hiervoor kreeg de kapitein van het schip, een man uit Polen, nog eens een aparte bekeuring.
Gelet op het vaarverbod van de stuurman en het gebrek aan rust voor de rest van de bemanning mag het schip pas om 18.00 uur vertrekken. Omdat het op dat tijdstip echter laag water is en het duwstel daarvoor te diep ligt kan de reis pas omstreeks 21.00 uur vervolgd worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.