Instellingen

Utrecht volgt uitspraak hof over biebjury

UTRECHT - Het Utrechtse stadsbestuur volgt de uitspraak van het gerechtshof in de jurykwestie rond de nieuwe bibliotheek op het Smakkelaarsveld.
De oorspronkelijke jury die de architect-ontwerpen voor de zogeheten Bibliotheek++ bekeek, moet opnieuw aan het werk, bepaalde het hof eerder deze maand.
Na een eerdere uitspraak stelde Utrecht al een nieuwe jury aan en die bekeek en beoordeelde alle visies. Deze uitspraak was dus een flinke tegenvaller voor de gemeente. De bouw van de bieb is al een jaar te laat en zal nog meer vertraging oplopen.
De uitspraak was wel gunstig voor de architecten van Rapp + Rapp. Hun ontwerp werd door de oorspronkelijke jury als favoriet aangemerkt. Maar na een rekenfout van een ambtenaar kwam opeens VMX als winnaar uit de bus.
De oorspronkelijk jury moest van de rechter de waarderingen van vorig jaar zélf in cijfers omzetten. Een compleet nieuwe beoordeling van de ontwerpen hoeft niet.
Behalve de puntentelling, vond Rapp + Rapp ook dat de visie van VMX niet aan de eisen voldeed. Maar de rechter wees die eis af. Behalve de puntentelling, stelde de rechter, is de rest van de procedure wel correct verlopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.