Kort nieuws:Bonnen scootercontrole Abcoude

REGIO - Bij een scootercontrole op de Nieuwe Amsterdamseweg in Abcoude deelde de politie tijdens de feestweek 20 bekeuringen uit.
Er werd onder meer proces-verbaal opgemaakt voor het niet kunnen tonen van een bromfietsrijbewijs of kentekenbewijs en voor te hard rijden.
* In Woerden is vandaag de cursus Plezier op school voor tieners gestart. Veel tieners hebben moeite om zich te handhaven op school. De cursus leert hen om meer zelfvertrouwen te kweken, met pesten om te gaan en contacten te leggen. GGD Midden Nederland organiseert de bijeenkomsten.
* In de bossen bij Rhenen is een jongen van 16 jaar aangehouden met een nepvuurwapen. Een boswachter had de jongen bezig gezien met een vriendje en tipte de politie. Die vond het wapen in een hut en heeft de verdachte vervolgens overgedragen aan Bureau Halt.
* In Amersfoort is een brutale telefoondief in de kraag gegrepen. De 15-jarige jongen had gereageerd op een advertentie op internet en bezocht de verkoper thuis. Op het moment dat de jonge koper uit Almere de telefoon in handen had en deed alsof hij geld pakte, zette hij het op een rennen. De verkoper belde direct 112 en wist de dief te achterhalen.
* Op de provinciale weg bij Mijdrecht is vanmorgen een automobilist op een lantaarnpaal gereden. Richting Uithoorn raakte de man met een voorwiel in de berm, waarna hij tevergeefs probeerde te corrigeren. Via het fietspad en opnieuw de weg eindigde de rit tegen een lichtmast. De bestuurder bleef ongedeerd.
* Linschoten heeft er een toeristentrekker bij. Burgemeester Jansen opent woensdag een speciale monumentenroute, die langs alle historische panden van Linschoten loopt. Wandelaars krijgen aan de hand van een gids en panelen aan de muur informatie over de geschiedenis van het dorp.
* Bij een kop-staart-botsing in Hilversum is een automobiliste uit Loenen gewond geraakt. Ze werd op de Vreelandseweg van achteren aangereden en botste vervolgens zelf op haar voorganger. De vrouw is met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.
* In het Catharijneconvent in Utrecht start een expositie over Kardinaal Willebrands. Hij zou dit jaar 100 jaar oud zijn geworden. Willebrands heeft zich zijn leven lang ingezet voor het verbeteren van de contacten tussen de katholieke kerk en andere gemeenschappen.
* In Utrecht is een 19-jarige jongen uit De Meern aangereden. De jongen rende de Vleutenseweg over zonder goed te kijken. Een auto kon hem daarop niet meer ontwijken.

Nieuwsblok woensdag 26 augustus

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.