Sinterklaaswedstrijd in Catharijneconvent

PROVINCIE UTRECHT - Het is nog volop zomer, maar het Utrechtse Museum Catharijneconvent is al in de ban van Sinterklaas. Vanaf deze week kan heel Nederland en omstreken meedoen aan de grote Sinterklaas-fotowedstrijd.
Het museum is hiervoor op zoek naar foto’s waarop te zien is hoe mensen thuis Sinterklaas vieren, samen met het verhaal achter de foto. Deze fotowedstrijd is hét officiële startschot voor de tentoonstelling Sint-Nicolaas op bezoekdie op 2 oktober haar deuren opent.
De winnende foto’s krijgen een plaats in de tentoonstelling en er komt een speciale selectie in de Utrechtse Bijenkorf. Inzenden van de Sinterklaasfoto’s kan via de speciale site www.sintnicolaasopbezoek.nl. Hier zijn al diverse bijzondere inzendingen en verhalen op te vinden.
Sint-Nicolaas op bezoek
Tussen 2 oktober en 3 januari ontdekt jong en oud de bijzondere geschiedenis van de bisschop uit Myra. Nog niet eerder was er in Nederland zoveel over de Goedheiligman bij elkaar te zien. Van schilderijen, middeleeuwse beelden, snoepgoed en gedichten tot aan oude schoolplaten.
Tussen de historische Nicolaas en de moderne Sinterklaas zitten meer dan zeventien eeuwen. Welke elementen van het populaire feest zijn nieuw en welke zijn gebleven? Beleef het verhaal achter deze veelzijdige heilige De vele activiteiten eromheen maken het Sinterklaasgevoel compleet. En natuurlijk komt Sinterklaas naar zijn eigen tentoonstelling kijken. Kijk voor data en tijden op www.sintnicolaasopbezoek.nl.