RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onrust in Nieuwegein over nieuwe functie buurthuis: 'Het zijn roddels'

NIEUWEGEIN/NIEUWEGEIN - De Nieuwegeinse wijk Fokkesteeg maakt zich zorgen over buurthuis La Caza. Met de komst van een Enik Recovery College, een herstellocatie voor mensen met een psyschische aandoening, zou de maatschappelijke rol van het buurthuis in de wijk verdwijnen. Volgens het wijknetwerk Fokkesteeg zijn deze verhalen echter ongegrond.

Ed de Boer, adviseur van bewonerscollectief Fokkesteeg Samen, schreef in februari over 'onrust onder bewoners door de koerswijziging van La Caza'. Fokkestegers staan in de kou want het buurthuis verdwijnt, schreef hij. "Koffie en gebak aanbieden is niet voldoende voor een functie als buurtcentrum", zegt De Boer nu.

Volgens Marleen Schollaart, secretaris van wijknetwerk Fokkesteeg, is de onrust ontstaan door roddels. Ze snapt niet waar de verhalen vandaan komen. "Alle activiteiten van het wijknetwerk en Stichting Balans gaan gewoon door." Een buurtfunctie die verdwijnt? "Integendeel, iedereen is welkom om koffie te drinken en de prijzen zijn, zoals het nu lijkt, zelfs lager. Ook de samenwerking met met nieuwe huurder Enik is heel goed, zegt Schollaart.

Tom Verspoor, mede-oprichter van Enik: "Het is een ontmoetingsplek voor iedereen. Het wijknetwerk gaat juist meer activiteiten organiseren. Het sociale element van het gebouw wordt alleen maar versterkt."

Leuke mensen ontmoeten
Margot van Lange is woordvoerder van Enik. Het Recovery College, dat vandaag is geopend, is juist ook toegankelijk voor buurtbewoners zegt ze. "Het is ook de plek waar je, met of zonder psychische kwetsbaarheid, leuke mensen kunt ontmoeten en terecht kunt voor een goed gesprek." Daarnaast is Enik is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor mensen die willen werken aan hun herstel. Iedereen kan deelnemen aan de workshops en trainingen.

Je hoeft dus niet te praten over je problemen, maar bent evengoed welkom voor een spelletje, benadrukt De Lange. Bewoners van Fokkesteeg hoeven zich dus geen zorgen te maken over het verdwijnen van de buurtfunctie van het gebouw.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -