RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Slot Zuylen gaat als pilot tijdelijk open: 'Het rooster was snel gevuld'

STICHTSE VECHT - Na een maandenlange sluiting, opent Slot Zuylen tijdelijk haar deuren. Van vrijdag 9 april tot en met zondag 11 april zijn bezoekers weer welkom in het museum als onderdeel van een pilot die in samenwerking met de overheid wordt georganiseerd.

"Ik werd gebeld door de Nationale Monumentenorganisatie. Het idee is om te kijken hoe je op kleine schaal kunt testen hoe je een museum weer open kunt stellen. De insteek is dat mensen zich maximaal 40 uur van tevoren zich zo dicht mogelijk bij de locatie laten testen", vertelt directeur Willem te Slaa.

"Vanuit de ministeries is gekeken welke instanties daaraan mee willen doen. Ik heb direct 'ja' gezegd en nog even gepeild bij collega's en vrijwilligers of die het ook zagen zitten. Het rooster voor het weekend dat we opengaan, was snel gevuld", zegt hij.

Testlogistiek
Helemaal zeker is het nog niet. Er moet nog goedkeuring komen voor de pilot vanuit de overheid. "We hebben in de zomer bewezen dat we open kunnen terwijl we de coronamaatregelen in acht nemen. Deze pilot gaat vooral over de testlogistiek, dus het is alleen maar veilig om te weten dat iemand ook nog een negatief testresultaat heeft."

Dat het museum het nieuws vandaag - op 1 april - naar buiten breng betekent overigens niet dat de tijdelijke opening een grap is, benadrukt Te Slaa. "Maar morgen is onze woordvoerder vrij."

De kaartverkoop start - na goedkeuring van de pilot door de overheid - op dinsdag 6 april.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -