Saaie elektriciteitskastjes in Leusden worden creativiteitskastjes

LEUSDEN - Het nieuwe hoofdkantoor van AFAS in Leusden trekt al een tijdje veel bekijks. Maar rond dat kunstzinnige paleis worden ook kleine kunstjes verricht. In de normaal grijze kasten met daarin de elektronica voor het groen-geel-rood van de verkeerslichten, worden omgetoverd in ware kunstwerken.
Kunst op verkeerskasten in Leusden
De gemeente besloot samen met het softwarebedrijf en de Open Atelier Route jong artistiek talent uit de buurt in te zetten. Onder de noemer 'Samen maken we Leusden mooier met Kunst' krijgen zij een kans zich te laten zien. Maaike Wijnen, Sjanne Boutens, Suzanne Brouwer en Stephanie Bom kregen ieder een kast waar ze hun eigen ontwerp op mochten schilderen. De afgelopen zaterdagen schilderden zij in weer en wind de vier kasten.
Evelien Kooloos begeleidt de jonge talenten.
Evelien Kooloos begeleidt de jonge talenten. © RTV Utrecht/Nathalie Ringrose
Iedere deelnemer is gestart met een ontwerp en heeft dit op ware grootte uitgewerkt in het atelier van kunstenaar en jongerenbegeleider Evelien Kooloos. Evelien: "Ik heb in mijn atelier zo'n kast na laten maken om ze te laten ervaren hoe het is om op zo'n groot formaat iets te maken."
Maaike Wijnen.
Maaike Wijnen. © Evelien Kooloos
De kasten trekken inmiddels flink wat aandacht en er worden nu al andere saaie kasten aangeboden. Evelien: "We kregen al een aanbod van iemand die ons vroeg of we zijn lelijke aircokasten kon beschilderen. Het zou leuk zijn als het zich wat uitrolt want het is leuke kunst." Evelien gaat de kasten nog aflakken en dan maar hopen dat het er heel lang op blijft zitten.
Suzanne Brouwer.
Suzanne Brouwer. © RTV Utrecht/Nathalie Ringrose
Sjanne Boutens.
Sjanne Boutens. © RTV Utrecht/Nathalie Ringrose
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.