RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Utrecht steunt oproep Halsema terrassen open te doen

UTRECHT - De oproep van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam om op een verantwoorde manier de terrassen en andere buitenruimtes te heropenen, krijgt steun van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma. "Dit geeft mensen letterlijk de ruimte om op een verantwoorde manier erop uit te gaan", aldus Dijksma. Ook burgemeester Jan van Zanen van de gemeente Den Haag steunt de oproep.

Ook het Veiligheidsberaad, waarin de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's zitten, is voorstander van "stapje voor stapje versoepelingen, afhankelijk van de stand van zaken van de vaccinatie en de epidemiologische toestand", zo laat de woordvoerder van voorman en burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls weten.

"Daarbij ligt het voor de hand om onder andere van buiten naar binnen te kijken naar versoepelingen. Zoals al eerder deze week aangegeven is het Veiligheidsberaad met het kabinet in overleg over een aangepaste routekaart/openingsplan. Dit plan staat onder regie van het kabinet. Over de invulling van het plan kunnen we nu nog niets zeggen. We hopen dat dit plan er de komende twee weken zal zijn."

Buitenruimtes openen
Halsema deed haar uitspraken in het RTL4-programma Beau. Ze riep de overheid op om ook buitenruimtes zoals dierentuinen en terrassen weer te openen. Zo ontstaan er minder chaotische situaties in parken. Afgelopen week was het onder meer in het Vondelpark veel te druk, wat leidde tot onrust toen de politie het park ontruimde. Ook in Utrechtse parken was het deze week erg druk.

Volgens Halsema is er steeds minder begrip voor de landelijke maatregelen van de regering, ook bij lokale bestuurders. De reden om de horeca te sluiten, vanwege de drukte die het in steden zou veroorzaken, is volgens de burgemeester achterhaald. "Die drukte is er toch wel, op de terrassen kan het nog in goede banen worden geleid." Ze benadrukte wel dat heropening verantwoord moet gebeuren.

Horeca blij met oproep
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij met de oproep van de burgemeesters om de terrassen weer te openen. "We kunnen veilig open en willen onderdeel zijn van de oplossing", zegt voorzitter Robèr Willemsen daarover tegen omroep WNL.

"Het plan om te openen ligt al heel lang klaar", vervolgt Willemsen. Volgens hem kan er op een veilige manier nog veel meer, ook binnen. Het openen van de terrassen zou een goede eerste stap zijn.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -