Boer baalt van lammetjesdag zonder publiek: 'Het is het hoogtepunt van het jaar'

© RTV Utrecht / Iris Tasseron
SOEST - Het is rustig in de stal bij boer Pieter Kuijer in Soest vandaag, en dat terwijl het lammetjesdag is. De dag in de lente dat iedereen langs mag komen om de pasgeboren lammetjes te bekijken.
Lammetjes kijken!
Voor het tweede jaar op rij gaat lammetjesdag niet door vanwege corona. Pieter Kuijer vindt dat erg jammer. "Het is geen lammetjesdag dit jaar, maar gewoon Tweede Paasdag. Helaas, corona gooit roet in het eten. D'r kwamen toch vaak honderden mensen op af. Je ziet de kinderen genieten in de hokken bij de lammetjes en de ouders vinden het geweldig."
Wit lammetje
Wit lammetje © RTV Utrecht / Iris Tasseron
Kuijer geeft de bezoekers dan ook uitleg over de boerderij. Hij merkt dat veel kinderen er weinig van weten en dan is lammetjesdag heel geschikt om ze wat te leren over de koeien en de schapen. Dit jaar zijn er al 96 lammetjes geboren van 43 schapen. De eerste kwam op 17 maart en er volgen er nog veel meer. "Gisteren hebben er vijf gelamd, vannacht heeft er nog eentje gelamd en eergisteren vier. Het is het hoogtepunt in het jaar."
Heel dik tevreden dit jaar en dan is het jammer dat je dat niet aan de mensen kunt laten zien
Pieter Kuijer, boer
Het is een bonte verzameling dit jaar, witte lammetjes, gevlekte lammetjes en zwarte lammetjes. Kinderen zijn vooral gek op de zwarte lammetjes zegt boer Kuijer. "Vorig jaar ben ik begonnen met een paar bonte schaapjes en een bonte ram. Ik had altijd alleen maar witte schapen. Maar we hebben wel eens gehad dat we maar één of twee zwarte lammetjes hadden en die wou iedereen vasthouden natuurlijk. Dus ja dan maar er een paar meer van maken!"
Bonte verzameling lammetjes dit jaar
Bonte verzameling lammetjes dit jaar © RTV Utrecht / Iris Tasseron
Voor alle lammetjes wordt goed gezorgd door de moeders. "We hebben nog geen lammetjes die we met de fles moeten groot brengen. Het gaat allemaal nog goed bij de moeders dus ja eigenlijk heel dik tevreden dit jaar. Dan is het jammer dat je dat niet aan de mensen kunt laten zien."
De moeders zorgen dit jaar goed voor de lammetjes
De moeders zorgen dit jaar goed voor de lammetjes © RTV Utrecht / Iris Tasseron
En natuurlijk hoopt boer Kuijer volgend jaar, als corona onder controle is, veel kinderen met hun ouders te ontvangen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.