Aantal coronabesmettingen in de regio Utrecht daalt verder

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De afgelopen 24 uur zijn er in de provincie Utrecht 447 coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er 42 minder dan zaterdag. Gisteren daalde het aantal besmettingen ook al, met 53. In het weekend zijn de cijfers vaak lager. Het afgelopen etmaal zijn er 8 mensen met coronaverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen. Twee patiënten zijn overleden aan de gevolgen van het virus.
Zoals gebruikelijk waren de meeste besmettingen in Utrecht, daar zijn 123 gevallen bekend geworden. Er zijn geen gemeenten in de provincie zonder besmettingen. De minste besmettingen waren er in Renswoude, waar 1 melding was.
Op de kaart hieronder zie je de besmettingen in jouw plaats:
Het aantal coronapatiënten dat op dit moment wordt behandeld op de intensive cares is 730. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Zaterdag waren dat er iets meer, 734. Er zijn wel minder besmettingen gemeld, dat aantal daalde van 7654 gisteren naar 6918 vandaag.
Het totaal aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is ook gedaald, met 31 mensen. Momenteel behandelen ziekenhuizen 2317 personen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Zaterdag was dat 2348.
Verpleegafdelingen behandelen momenteel 1587 coronapatiënten. Ook minder dan zaterdag, toen waren dat er 1614. Om de druk gelijkmatig te verdelen, worden nog steeds coronapatiënten verdeeld over het land. In het afgelopen etmaal zijn 21 mensen overgebracht naar een andere regio, onder wie zes patiënten op de ic.
De instroom van Covid-19-patiënten en de bezetting in de ziekenhuizen zijn in de afgelopen week verder gestegen. Deze stijging had het LCPS eerder ook voorspeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.