RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Toch nog shoppen op Tweede Paasdag: 'Normaal ontloop ik het altijd'


PROVINCIE UTRECHT - Het is het tweede jaar dat corona de paasdagen in zijn greep heeft. Waar Tweede Paasdag voor veel mensen al decennialang de uitgelezen kans om eens lekker flaneren over een meubelboulevard, ziet het er de afgelopen twee jaar heel anders uit bij woonwinkels en tuincentra. En daar is niet iedereen rouwig om.

In Hoogland is Lily zich aan het oriŽnteren op allerlei nieuwe meubels, zoals een bankstel. Rustig scharrelt ze bij Kok Wooncenter tussen de uitgestalde interieurs door.In de winkel is hooguit ruimte voor vijftig klanten per keer. Zij worden verdeeld over de drie verdiepingen.

Lily ziet er ontspannen uit, en dat is ze ook. Andere jaren zou ze zich niet gewaagd hebben aan een dergelijk uitje. "Normaal ontloop ik het altijd, vanwege de drukte. En nu is het niet druk. Ik ga niet met de massa mee."

 Alleen op afspraak en met schone handen. Alleen op afspraak en met schone handen. | Foto: Marc van Rossum du Chattel

Chocolade eitjes
En dus is het inderdaad lekker rustig, het is aangenaam verpozen in de showroom met warme kleuren en mooie meubels. Om de zoveel meter staat een schaaltje met chocolade paaseitjes. Aan een tafel zit Pauline Meijer, ze oogt tevreden. "Vroeger met Pasen, dan ging 's ochtends de deur open en werden we overlopen," vertelt de eigenaresse van de winkel. "We grapten vanmorgen al 'wie had ooit kunnen bedenken dat je met Pasen op afspraak werkt', normaal is het altijd topdrukte. Dan parkeerden de klanten hun auto tot in de wijk aan toe."

 Pauline Meijer is blij. Pauline Meijer is blij. | Foto: Marc van Rossum du Chattel

Ondanks de relatieve rust is Meijer toch blij. De winkel is alweer een paar weken open, en dan is dit weekend een kers op de taart. "Iedereen is blij, het team is enthousiast, de klanten blij, wij blij en de omzet is ook goed."

Een zelfde beeld bij Tuincentrum Steck in het Utrechtse Overvecht. Ook deze winkel is lang dicht geweest vanwege de lockdown, maar dat vinden ze hier niet heel erg.

 Pascal Veenhof heeft de verplichte winkelsluiting slim gebruikt. Pascal Veenhof heeft de verplichte winkelsluiting slim gebruikt. | Foto: Marc van Rossum du Chattel

Steck zit op de plek waar eerst Tuincentrum Overvecht zat, het pand is hetzelfde, de opzet van de winkel heel anders. En om dat te realiseren kwam de verplichte sluiting bijna als geroepen. Veenhof: "We waren van plan om grootschalig te gaan verbouwen, we hebben de lockdown aangegrepen om die verbouwing veel vaart mee te geven."

Bij Steck moet het namelijk helemaal anders, een ander concept dat beter aansluit bij de stad Utrecht en de tijd waarin we leven. "Het moet een groene stadsoase worden waar ook kunst en cultuur een plek krijgen. En er is veel aandacht voor de circulaire economie en duurzaamheid." Zo komt er een moes- en een pluktuin. Lokale ondernemers krijgen er een plek om hun waren aan de man te brengen. "Zoals een lokale koffiebrander. Ehh nee, niet Douwe Egberts."

 Ook rust bij de kassa's, geen rij te bekennen. Ook rust bij de kassa's, geen rij te bekennen. | Foto: Marc van Rossum du Chattel

Rijnie Boumans is dat nieuwe concept ontgaan, zij is veel te blij dat ze er weer op uit kan. "Ja gezellig, ik ben gek op bloemen en planten. En het is weer eens wat anders dan de supermarkt." Ze is op zoek naar tuinplanten. In haar wagentje staat er eentje: "Een leukerdje is dit!"

Ze maakt er echt een dagje uit van, ondanks dat de tijd dat ze binnen mag blijven beperkt is. "We hebben meerdere afspraken gemaakt bij tuincentra," vertelt ze enthousiast. "We gaan zo naar het tuincentrum naast het KNMI." Bij de kassa hoeft ze niet te wachten, ook daar is het lekker rustig.

 | Foto: Marc van Rossum du Chattel


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -