RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal besmettingen daalt, ook in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht is sinds gisteren melding gemaakt van 307 nieuwe coronabesmettingen. Gisteren waren dat er nog 447. Het aantal besmettingen is op zondag en maandag vaak lager dan gemiddeld, in het weekend laten minder mensen zich testen. Zeven Utrechters zijn sinds gisteren opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19.

In heel Nederland zijn 5365 nieuwe besmettingen gevonden, het weekgemiddelde is nu 6930. De afgelopen zeven dagen zijn er in totaal 48051 besmettingen bijgekomen, ongeveer 3000 minder dan een week eerder.De afgelopen dag zijn er acht sterfgevallen met corona geregistreerd, in Utrecht waren dat er overigens 0. Die sterfgevallen zijn vaak niet actueel: helemaal in het weekend worden ze vaak later geregistreerd.

Op de intensive cares worden op dit moment 746 coronapatiŽnten behandeld. Dat meldt het Landelijk CoŲrdinatiecentrum PatiŽnten Spreiding (LCPS). Zondag waren dat er 730. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1628 patiŽnten met corona. Zondag waren dat er 1587.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -