Podcast Stadhuisplein Amersfoort: Ruimte voor groen op gespannen voet met groei van de stad

V.l.n.r: Jeroen de Valk, Eric van der Velden, Kees Hoogendijk en wethouder Kees Kraanen.
V.l.n.r: Jeroen de Valk, Eric van der Velden, Kees Hoogendijk en wethouder Kees Kraanen. © RTV Utrecht
AMERSFOORT - Er is bijna geen ander onderwerp in Amersfoort dat zoveel emoties oproept dan het kappen van bomen. Terwijl de gemeente juist bezig is om de stad te vergroenen, zegt verantwoordelijk VVD-wethouder Kees Kraanen.
Vol enthousiasme voerde Kraanen vorige maand campagne voor de VVD onder de leus 'Stem Kraanen naar de Kamer'. Niet dat hij enige kans maakte. De Amersfoorter bungelde ergens onderaan op een onverkiesbare 79e plek van de kandidatenlijst. "Iedereen wist dat dit niet serieus bedoeld was." Toch kreeg de wethouder en locoburgemeester ruim vierhonderd voorkeursstemmen in de stad. Wat hem betreft is hij volgend jaar dan ook weer verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen, als zijn partij daarmee instemt.
Op sociale media krijgt de VVD-politicus er regelmatig van langs. "Populist, graaier en bomensloper". Het zijn slechts enkele voorbeelden van kwalificaties die hij, vaak uit anonieme hoek, naar zijn hoofd geslingerd krijgt. Als wethouder is hij verantwoordelijk voor het groen in de stad. "Mijn naam wordt regelmatig bezoedeld", zegt Kraanen. Ten onrechte beweren criticasters volgens hem dat de gemeente massaal bomen omhakt. Amersfoort is juist een hele groene gemeente, stelt Kraanen vast.
De ruimte voor groen en hoe dat op gespannen voet staat met de groei van de stad, is onderwerp van gesprek in de nieuwste aflevering van de podcast Stadshuisplein Amersfoort. Onder leiding van Kees Hoogendijk van RTV Utrecht discussieert het vaste panel met Jeroen de Valk van de De Stad Amersfoort en Eric van der Velden van De Stadsbron dit keer met wethouder Kees Kraanen. De podcast is hieronder via SoundCloud te beluisteren, en via Spotify of Apple Podcasts.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.