Poppodia en theaters (even) open bij testshows: 1000 man in TivoliVredenburg, 15 shows in theaters

© Robin Utrecht, ANP
UTRECHT - Voor het eerst in meer dan een jaar tijd moeten er binnenkort weer duizend muziekliefhebbers bij een concert in TivoliVredenburg in Utrecht kunnen zijn voor concerten van onder meer Chef'Special en Krezip. Het evenement is namelijk uitgeroepen tot een Fieldlab-experiment. En dat is niet het enige goede nieuws voor cultuurfans: ook vijf theaters openen een paar avonden de deuren voor speciale test-shows.
De heropening van de culturele locaties in april maakt deel uit van twee experimenten die naast elkaar lopen. Eentje gaat via Fieldlab, dat eerder ook al testevenementen hield in het Beatrix Theater. De opening van de theaters verloopt via de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. Doel van beide series experimenten is hetzelfde: kijken hoe de culturele sector mensen kan ontvangen zonder dat dit tot extra besmettingen leidt.

3FM Awards

Mensen die naar de 3FM Awards in TivoliVredenburg willen, moeten daarvoor een negatieve test halen. Daarnaast moeten ze ook een sneltest ter plaatse ondergaan en aan nog enkele eisen voldoen. Als dit allemaal in orde is, kunnen op 15 april 1000 bezoekers in de Grote Zaal van het poppodium kijken naar de uitreiking van verschillende prijzen van de radiozender en live optredens van Son Mieux en The Vices. Chef'Special met het Metropole Orkest, Krezip, Nana Adjoa en Froukje hebben optredens opgenomen die via een scherm vertoond worden.

Theaters ook tijdelijk heropend

De proef in de theaters in Amersfoort, Baarn en Utrecht op 19, 20 en 21 april verloopt iets anders. Hier hoeft vooraf alleen een negatieve test gehaald te worden. Daarna moet er in de zaal 1,5 meter afstand worden gehouden en aan de andere coronaregels worden voldaan. De shows beginnen rond 19.00 uur zodat het publiek voor de avondklok thuis is. De deelnemende theaters zijn uitgekozen op de nabijheid van een sneltestlocatie.
Als aan alle regels is voldaan, is er in de vijf deelnemende theaters genoeg leuks te beleven. Zo speelt cabaretier Peter Pannekoek in Baarn zijn show DNA, zingt Wende Snijders in Amersfoort liedjes en staat in Utrecht Rayen Panday op de planken van de Stadsschouwburg Utrecht. TivoliVredenburg doet ook aan dit experiment mee met optredens van onder meer de Nederlandse Bachvereniging.
Directeur Speeldoos: 'Dit is een eerste volgende stap'

Deelnemende theaters en concertzalen

De Flint in Amersfoort
19 april: Wende Snijders - De Wildernis
20 april: Nog niet bekend
21 april: Brigitte Heitzer & René van Kooten - Doen het samen
Theater de Speeldoos in Baarn
19 april: Peter Pannekoek - DNA
20 april: Marlayne & Band - We Love Songfestival
21 april: Herman van Veen - Dat kun je wel zien dat is hij
TivoliVredenburg in Utrecht
19 april: Concertgebouw Orkest
20 april: Science special
21 april: Nederlandse Bachvereniging
Stadsschouwburg Utrecht
19 april: Toneelgroep Oostpool - Laura H.
20 april: Wende Snijders - De Wildernis
21 april: Rayen Panday - Trigger
Podium de Hoge Woerd in Utrecht
19 april: Diederik Jekel
20 april: Laura van Dolron
21 april: Eric Vloeimans
In heel het land openen 43 theaters de deuren
In heel het land openen 43 theaters de deuren © VSCD

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.