Ruim 500.000 mensen wilden kaartje voor Utrechtse café-experiment, 3000 is het gelukt

© Pixabay
UTRECHT - Ruim een half miljoen bezoekers hebben gisteren geprobeerd om een plekje te bemachtigen in één van de Utrechtse cafés die meedoen aan het Fieldlab experiment. Uiteindelijk is het ongeveer 3000 mensen gelukt een kaartje te krijgen waarmee ze volgende week een paar uur in de kroeg mogen zitten.
Gisteren om 14.00 uur ging de online kaartverkoop van start. Dat had wel wat voeten in de aarde, want de website lag er vrijwel direct uit vanwege de enorme belangstelling.
Binnen een paar uur was alles volgeboekt. De cafés die meedoen zijn Hofman, de Beurs, Ubica, VinVin en 't Oude Pierement. De proef wordt gehouden van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 april. In tijdsblokken van een paar uur kunnen de kroegtijgers genieten van een biertje en een bitterbal.

'Binnen no time uitverkocht'

Pieter Honing, die het woord doet namens de horecaondernemers, voorspelde vorige week al een stormloop. "Ik weet zeker dat het in no time uitverkocht is. Helaas kunnen we niet dansen, er komen geen dj's", aldus Honing. "We beginnen klein en pakken elke centimeter die we kunnen, om uiteindelijk de levendigheid terug te brengen in heel Nederland."
De cafés gaan open van 12.00 uur 's middags tot 22.00 uur 's avonds, "want we zitten waarschijnlijk nog steeds met de avondklok". Een tafeltje kan bezet worden door twee tot zes personen, mits het één huishouden is. "Je wordt geobserveerd om te kijken wat mensen doen. Blijven ze zitten, gaan ze contact maken, hoe bewegen ze zich? Die dingen houden we in de gaten", zei Honing eerder tegen RTV Utrecht.
De horecabranche wil ruimte creëren voor alle horeca in Nederland en hopen de beleidsmakers te overtuigen om de horeca meer ruimte te geven om open te gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.