RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wietappartement Veenendaal gaat drie maanden op slot

VEENENDAAL - Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal heeft een woning aan de J.G. Sandbrinkstraat gesloten. In het appartement is een complete hennepkwekerij opgerold.

Buurtbewoners hadden hun vermoedens gemeld nadat ze waren getroffen door de stank die de plantage veroorzaakte. De politie ontdekte dat het appartement wel werd gehuurd maar niet werd bewoond. De kwekerij met 210 wietplanten is ontmanteld en vernietigd en zowel de eigenaar als de huurder hebben een brief van de burgemeester gekregen dat ze er voorlopig niet meer in komen. De komende drie maanden blijft de deur op slot om eventuele drugshandelaren uit de buurt te houden.

In Veenendaal zijn de laatste tijd meer wietplantages ontdekt. Burgemeester Kats waarschuwt dat inwoners zich niet met de praktijken moeten inlaten. "Veel mensen denken dat hennepkweek niet zo'n kwaad kan, maar het is een ernstige vorm van criminaliteit waar een wereld van geweld, bedreiging en intimidatie achter schuil gaat. Daarom kan en wil ik dit niet tolereren en heb ik besloten dit pand te sluiten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -