Engeland liet Laura niet alleen zeilen

UTRECHT - De 13-jarige Laura Dekker uit Wijk bij Duurstede is dit voorjaar door de Britse autoriteiten tegengehouden toen ze in haar eentje van Engeland naar Nederland wilde zeilen. Dat zei haar advocaat Peter de Lange donderdag naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

KINDERTEHUIS

Haar vader wilde in eerste instantie niet naar Engeland komen omdat hij vond dat Laura prima in staat was de reis te maken, maar werd daartoe gedwongen omdat de autoriteiten haar niet wilden laten gaan.
Ze zou in een kindertehuis zijn geplaatst, maar dat wilde De Lange niet bevestigen. "Laten we het erop houden dat er even op haar is gelet."

TIP

De vader van Laura, eenmaal aangekomen in Engeland, liet zijn dochter toch alleen terug zeilen naar Nederland. ,,Dat is ook helemaal niet strafbaar, niet van hem en niet van haar'', aldus De Lange, die niet uitsluit dat Laura werd tegengehouden na een tip uit Nederland.
De Lange benadrukt dat Laura eerder door de autoriteiten is tegengehouden, toen zij alleen op bijvoorbeeld het IJsselmeer of langs de Nederlandse kust zeilde. ,,Maar dat leverde nooit een probleem op, want het is niet illegaal.''

VRIJDAG BESLUIT

De kinderrechter in Utrecht beslist vrijdag om 10.00 uur of de ouders van Laura worden beperkt in het gezag over hun dochter. Ze wil alleen de wereld rondzeilen. Haar ouders steunen de plannen voor de twee jaar durende reis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.