Liveblog: Berghuis schiet Feyenoord naar winst

UTRECHT - FC Utrecht neemt het vanmiddag in de eredivisie op tegen Feyenoord. De Domstedelingen willen de goede lijn doortrekken. Vorige week werd ADO Den Haag met 1-4 verslagen. In de laatste elf wedstrijden werd er slechts twee keer verloren door de ploeg van trainer René Hake.
De wedstrijd is natuurlijk ook LIVE te horen op Radio M Utrecht (93.1 FM) met live commentaar van René van den Berg en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op het duel.

Eindstand: 1-2

14' Leroy Fer (1-0, eigen doelpunt)
27' Simon Gustafson (1-1, eigen doelpunt)
57' Steven Berghuis (1-2)
Scheidsrechter: Danny Makkelie

Liveblog:

90+7' Het is afgelopen. Feyenoord pakt de drie punten.
90+6 Daar is Elia! Zijn schot vliegt vanaf de rand van de zestien meter in de handen van Marsman.
90' Er komen vier minuten blessuretijd bij.
89' Kerk wordt door Maher weggestuurd. Doelman Bijlow is net eerder bij de bal dan de Utrechtse aanvaller. De sluitpost raakt daarbij geblesseerd en kan niet verder.
81' FC Utrecht lijkt in het slot alles of niets te zijn gaan spelen. 'Ze zijn alleen nog niet in staat om een grote kans te creëren', ziet Kruys.
76' WISSEL. Aanvaller Eljero Elia komt er bij FC Utrecht in voor verdediger Hidde ter Avest.
74' KANS Van de Streek! Sylla geeft de bal voor. Van de Steek schiet hem tussen de palen maar doelman Bijlow is een sta in de weg.
73' Het niveau is in de tweede helft een stuk minder. 'Dat heeft ook te maken dat Feyenoord zich zover laat inzakken', zegt analist Kruys.
70' Vrije bal van Maher van zo'n 30 meter afstand. De Rotterdamse defensie kopt de bal weg.
65' WISSELS. Hake grijpt in. Aanvallers Sylla en Dalmau betreden het veld. Van Overeem en Gustafson gaan naar de kant.
60' Schot van Maher! Zijn poging vliegt naast het doel van Bijlow.
58' WISSEL. Fer maakt bij Feyenoord plaats voor Teixeira.
57' DOELPUNT! Het is Steven Berghuis die Feyenoord op 1-2 voorsprong brengt tegen FC Utrecht. Na een voorzet van Sinisterra kan hij hem binnenschieten. 'Tegen de verhoudingen in dit. Het is doodzonde', spreekt verslaggever René van den Berg.
55' Over het spel van Feyenoord is analist Kruys niet te spreken. 'Het is heel pover. Maar dat geeft vertrouwen naar de play-offs, als Feyenoord daarin de tegenstander van FC Utrecht wordt.'
52' Van de Streek komt het veld erin. Vooralsnog kan hij verder.
51' Nu een overtreding op Van de Streek. De topscorer van FC Utrecht ligt er aangeslagen bij. Het is de vraag of hij verder kan.
49' Kerk stoomt op maar hij komt ten val. 'Niks aan de hand', concluderen Van den Berg en Kruys op de radio. 'Zo eerlijk zijn we dan ook weer.'
46' WISSELS. Giovanni Troupée komt er bij FC Utrecht in voor Warmerdam. Advocaat grijpt bij Feyenoord in door Botteghin - die al geel op zak had - te vervangen door Sinisterra. De tweede helft is begonnen.
45+2' Het is rust in Stadion Galgenwaard. De stand is door twee eigen doelpunten 1-1.
45' Een forse overtreding van Botteghin op Gustafson. De verdediger van Feyenoord heeft al geel. Scheidsrechter Makkelie besluit om voor deze overtreding zijn kaarten op zak te houden.
40' Oelschlägel pakt de bal! Berghuis schiet van afstand maar de Utrechtse doelman vangt de bal.
38' Feyenoord levert plots de bal in bij FC Utrecht op het middenveld. De Domstedelingen komen eruit maar weten het voor het doel van Bijlow niet goed uit te spelen.
31' Feyenoord lijkt de boel weer op orde te hebben na de goede start van FC Utrecht. Nu is er een kans voor Fer. Zijn schot vliegt hoog over.
27' DOELPUNT! Het is 1-1 geworden tussen FC Utrecht en Feyenoord. Opnieuw een eigen doelpunt. Nu kopt Gustafson hem in zijn eigen doel.
De 1-2 van Berghuis
25' 'De samenwerking tussen Kerk en Maher werkt onzettend goed. Maher heeft echt stappen gezet', aldus analist Kruys.
24' Weer is Kerk weg. Hij komt 1-op-1 te staan met Bijlow. Opnieuw wint de Rotterdamse doelman het duel.
16' Kansen! FC Utrecht is dichtbij de volgende treffer. Nu schiet Kerk van afstand. Bijlow kan maar net redden. In de rebound kan Kerk net geen medespeler bereiken.
14' DOELPUNT! Het is 1-0 voor FC Utrecht! Feyenoorder Leroy Fer kopt de bal in zijn eigen doel na een hoekschop van Adam Maher.
De 1-1 van Gustafson
13' De kopbal van Kerk! Van dichtbij kan Bijlow maar net redden!
11' FC Utrecht voert de druk iets meer op. De voorzet van Kerk komt niet aan. De tweede hoekschop van FC Utrecht is daar.
8' 'Het spel flippert heen en weer', ziet verslaggever René van den Berg. 'Een leuke wedstrijd', aldus analist Kruys.
7' Daar is ook de eerste kans voor Feyenoord. Na een misstap van Van der Maarel profiteert Linssen. Ook zijn poging gaat naast.
4' Eerste grote kans! Kerk stoomt op via de rechterkant. De bal komt uiteindelijk bij Van de Streek die uithaalt. Zijn schot vliegt maar net naast het Rotterdamse doel.
2' 'Utrecht is fel begonnen. Dat is goed om te zien", zegt analist Gert Kruys in Namen en Rugnummers over de openingsfase.
1' Er is afgetrapt in De Galgenwaard.

Opstellingen:

FC Utrecht: Oelschlägel, Ter Avest, Van der Maarel, Janssen ©, Warmerdam, Maher, Gustafson, Van Overeem, Kerk, v.d.Streek, Boussaid
Feyenoord: Bijlow, Geertruida, Spajic, Botteghin, Senesi, Malacia, Toornstra, Fer, Diemers, Berghuis ©, Linssen

Warmlopen:

- In november namen FC Utrecht en Feyenoord het in Rotterdam tegen elkaar op. Toen scoorden Mark van der Maarel en Lutsharel Geertruida.
- FC Utrecht en Feyenoord namen het in de eredivisie in Utrecht 50 keer eerder tegen elkaar op. Daarvan won de thuisploeg 12 keer, Feyenoord nam 22 keer de winst mee naar huis.
- Bij Feyenoord staat een oude bekende aan het roer: Dick Advocaat. Hij was voor FC Utrecht zowel als voetballer als trainer actief. Ook spelers Jens Toornstra, Mark Diemers en Nick Marsman hebben een Utrechts verleden.
- FC Utrecht-aanvaller Eljero Elia heeft een successvol verleden bij Feyenoord. Hij won met de Rotterdamse club tussen 2015 en 2017 de titel van de eredivisie en de KNVB Beker. Ook Simon Gustafson speelde voor Feyenoord. Hij kwam 21 keer uit voor de club uit Rotterdam.
- Feyenoord is al vier wedstrijden op rij ongeslagen.
- Topscorer aan de zijde van FC Utrecht is Sander van de Streek met acht treffers. Steven Berghuis is met 16 doelpunten de meest scorende Feyenoord-speler.