RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

116 minder nieuwe coronabesmettingen in de provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - De afgelopen dag zijn er in de provincie Utrecht 461 coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 116 minder dan de dag ervoor, toen waren er 577 nieuwe meldingen. Het aantal ziekenhuisopnames bleef nagenoeg gelijk; 19 mensen werd opgenomen tegen 20 een dag eerder. 1 persoon is overleden aan de gevolgen van het virus.

In de gemeentes Eemnes en Bunschoten ligt het aantal nieuwe besmettingen het hoogste. In beide gemeenten testen respectievelijk 69 op de 100.000 inwoners positief. In de gemeente Lopik kwamen er met 6.9 positieve tests per 100.000 inwoners het minste besmettingen bij.

Benieuwd naar het aantal besmettingen in jouw gemeente? Bekijk hieronder de kaart.Landelijk kwamen er 7725 nieuwe besmettingen bij. Dat is boven het gemiddelde van de laatste zeven dagen, dat nu op 6770 ligt.

Na enkele dagen van daling in het aantal nieuwe besmettingen, mogelijk door Pasen, begon vrijdag het weekgemiddelde weer op te lopen. Die stijging zet zich nu voort, met 47.387 nieuwe meldingen van besmettingen aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de laatste zeven dagen.

Het aantal sterfgevallen steeg landelijk met 23, vrijdag lag dit nog op 41.Dat wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatient overlijdt, duurt het soms een tijdje voor dit wordt doorgegeven aan het RIVM.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -