RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Petitie compensatie collegegeld massaal ondertekend

UTRECHT - Het aantal mensen dat een petitie voor compensatie van collegegeld heeft ondertekend is binnen een week verdrievoudigd. Begin deze week stond de teller nog op 5000 handtekeningen, inmiddels zijn dat er al ruim 15.000.

De petitie is een initiatief van de actiegroep Compenseer Collegegeld NU!. Die groep vindt dat studenten geld moeten terugkrijgen voor het lesgeld dat ze hebben betaald voor 2020-2021. De kwaliteit van het onderwijs is volgens hen sterk gedaald door de coronamaatregelen. "We merken dat het onder studenten meer gaat leven, naast de vele handtekeningen hebben zich ook ruim 250 mensen aangemeld die ons actief willen steunen", aldus woordvoerder Jerom Maat

Lees ook: Petitie voor compensatie van collegegeld 5000 keer getekend

De groep is bezig door het hele land nog meer handtekeningen te verzamelen. In Groningen, Amsterdam en Utrecht bijvoorbeeld gaan plaatselijke groepen aan de slag. Ervaringen van studenten worden verzameld om inzicht te krijgen in de problemen onder jongeren. Zo kreeg een student op een hogeschool nog maar twintig minuten per week les.

Gratis collegejaar
De actiegroep mikt op 40.000 handtekeningen om een initiatiefvoorstel in de Tweede Kamer kracht bij te zetten. Compensatie zou bijvoorbeeld kunnen in de vorm van een gratis collegejaar of het schrappen van studieschuld, is het idee. "Als het zo doorgaat hebben we in een mum van tijd het aantal handtekeningen dat we nodig hebben. Dan kunnen ze in Den Haag niet meer om ons heen", aldus Maat.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -